témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Michelský park opět v kurzu?!

“Michalský park – I. etapa, zpevněné plochy a veřejné osvětlení, Chrudim“


Proč v Chrudimi nedělat lepší veřejný prostor, když ten starý jde stále krájet jako salám? Připravuje se další neveřejný projekt? Chrudimské noviny dne 21. 11. 2018 uveřejnily článek “Město získá od církve Michalský park“. O Michelský park a jeho lepší podobu město usiluje snad už od nepaměti. Je to klasický evergreen místní politiky a politiků. Dne 10. 12. 2018 mají zastupitelé hlasovat o převodu parku na město.

Hned v prvním bodu smlouvy o bezúplatném převodu se mluví o účelu převodu. Tím je prý realizace stavby dle projektové dokumentace „Michalský park – I. etapa, zpevněné plochy a veřejné osvětlení, Chrudim“, vyhotovené Ing. Jaroslavem Jelínkem, Opletalova 690, Chrudim. Dalším uvedeným účelem je údržba chodníků a zeleně na tomto pozemku, který je veřejným parkem.

Pokud někdo hledá zmíněný projekt, jako vždy ho nenajde, ostatně jako celé dění kolem parku. Záměr města a projekt není veřejně dostupný. Z názvu projektu opět vyplívá salámová metoda chrudimských realizací veřejných prostranství.

Dle názvu projektu se nejedná o Michelský park, o jeho obnovu či o nový park. O tom název nehovoří. Jedná se o nějakou přiblblou I. etapu “zpevněné plochy a veřejné osvětlení“. V Chrudimi asi opravdu nejde udělat kousek veřejného prostoru a veřejné zeleně normálně a bez cavyků a třeba rovnou celý a načisto, tedy jako na čisto. Sláva!, parčík bude mít novou cestičku a lampičku! Třeba si jej potom, jak se říká v usnesení, vezme Římskokatolická farnost zase zpátky.

Michalský park se opakovaně projektuje celé čtyřletky. Na pravidelné předvolební agitky související s lepší podobou bývalého hřbitova řada lidí už dávno zapomněla. Třeba se někdo bude obtěžovat a představí konečně zmíněný projekt veřejnosti, jako i celé dění kolem projektu.

 

ps: Stejně tak se projektoval dopravní terminál v Chrudimi!!! Projektoval se roky, projektoval se ve smradlavém radničním tichu a bez veřejnosti – projektoval se přesně na principu Zdravého města. Nyní tak akorát budou stávající politici lidem kecat, že to posralo minulé vedení, že nic nejde změnit a že se opět rozhodlo bez lidí, kteří mají po prdeli. My už si tu vstupní bránu do Chrudimi pořešíme, ale bez Vás!!!

 

 odkazy:

https://prostorprochrudim.cz/clanek/cekani-na-vecne-zelene-zazraky-aneb-chrudimske-evergreeny.html

http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/mesto-ziska-od-cirkve-michalsky-park

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!