témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Lidé, zachraňte Masarykovo náměstí!

Proč je Chrudim posledních let jen architektonickou dírou? Protože radnice v Chrudimi je plná urbanistických diletantů.


To, co se stalo na Kopanici, tedy to, že ji politici města nechali záměrně jedním podnikatelem s vyloučením veřejnosti zničit nyní v přímém přenosu pokračuje na Masarykově náměstí.

Tady je však situace daleko závažnější v tom, že jde o náměstí a jedno z nejdůležitějších veřejných prostranství města!!! Jak je toto prostranství řešeno? Je řešeno od počátku bez veřejnosti! Je od počátku řešeno pomocí špatných veřejných zakázek!!! Je od počátku řešeno netransparentně. Je řešeno pomocí špatných smluv. Je od počátku řešeno špatně! Tolik záměrné nezodpovědnosti je na kriminál. Jde o záměr nebo cílené náhody!? V případě náměstí nemůže jít o nějaký kompromis s jedním podnikatelem, který zastupuje jednu firmu - v této kauze HOMA holding s.r.o.!

Politici a zastupitelstvo naprosto fatálně selhalo stejně jako v kauze Kopanický mlýn. Tady je však situace daleko závažnější a korupce v řešení veřejného prostranství ještě okatější. “Konstruktivní“ protinávrh pana Pilného je korupce promítající se do veřejného prostoru. Politik nemá žádnou páru, jak má náměstí vypadat a být obnoveno, ale s jedním podnikatelem mastí návrh parkoviště. To je jako příběh z třetího světa. Jen chrudimský politik bude s jednou firmou projektovat pomocí parkoviště či garáže náměstí!!! Pane Pilný, přesně tohle je korupce a jak vidět hnutí ANO s ní má asi bohaté zkušenosti!!! Toto jednání a přístup k městu je naprosto nestandardní a nezodpovědný. Opakuji, co jsem řekl již mnohokrát, jen pitomec bude projektovat náměstí pomocí parkoviště. Jen pitomec, kterému je podoba města a náměstí ukradená ho bude projektovat s jedním hoteliérem. Vůbec se nedivím, že je kvalita veřejného prostoru města posledních let tak nízká. Nejde o parkoviště!!! Jde o náměstí!!! A díky dlouhodobé nezodpovědnosti politiků už JDE NYNÍ O ZÁCHRANU NÁMĚSTÍ!!!! A pokud to obyvatelé ve městě nevidí, tak by se měli urychleně probrat, nebo dopadnou jako lidi na Kopanici!!! Ke jménům jako Řezníček a Čechlovský, která stojí za zničením Kopanice zde přibilo další a tím je pilný Pilný! Jde o naprosto nestandardní přístup k veřejnému prostoru města stejně tak o naprosto nestandardní přístup k veřejné zakázce. Jak bude vypadat zničená Kopanice a jak toho bude docíleno to pan Kušta už lidem laskavě sdělil, když žádný z politiků nehájil veřejný zájem! Jak bude vypadat obnovené náměstí a jak toho bude docíleno? To se mám jít zeptat jednatele firmy HOMA holding s.r.o. pana Mařase? To snad může myslet vážně jen politik v Chrudimi.

 

odkaz:

https://novinychrudim.cz/2018/09/20/zmizi-konecne-krater-pred-hotelem-bohemia-rysuje-se-schudny-kompromis/

https://prostorprochrudim.cz/clanek/bohemia-=-cechy.html

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!