témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Znič s Piráty nábřeží !!!

Vedení města a především Piráti řeší město a jeho veřejný prostor podle špatných, hloupých a přežitých projektů, nebo podle kosmetických úprav jako jsou zbytečné cyklostezky, cyklopruhy, zbytečné vodorovné značení a čáry všeho druhu.


Každého projektanta, který dělá v branži musí postupy Pirátů minimálně rozesmát. Podle aktivit ve veřejném prostoru města jde v Chrudimi o partičku nedovzdělaných lidí, kteří mi připomínají svazáky.

 

ZOUFALÉ DIVADLO ÚNOR 2022

V únoru 2022 proběhlo veřejné projednání dopravních projektů města Chrudim, projednání úprav ul. Na Ostrově a dalších přilehlých ulic. Celé zoufalé divadlo mělo možná obyvatelům připomenout, jak to vypadá, když se zoufalá partička lidí snaží projektovat veřejný prostor města. Situace na nábřeží není dopravně složitá a už měla být dávno bez zbytečných keců vyřešena. To, co proběhlo je naprosto k prdu. Po dlouhé době naprosté prezentační marnosti jsem nepostřehl, že by nějak uspokojivě byla vyřešena podoba nábřeží města. JAK TEDA DO PRDELE MÁ CELÉ NÁBŘEŽÍ VYPADAT? Tahle dementně lapidární a prioritní věc totiž ani řešena nebyla. Politici nepochopili, že dementní dopravní projekt je pouze jednou věcí z řady jiných, neméně důležitých pro lepší podobu města a jeho veřejných prostranství, kterým jsou ulice, náměstí, nábřeží . . . .  Je to asi podobné, jako stavět barák a místo toho zadat veřejnou zakázku na postavení kousku obvodové zdi.

 

PRACHY JENOM PRACHY NEČEKAJÍ . . . .

Proč už dávno není zpracován projekt nebo něco, na co lze čerpat 100 nebo 200 mil? European Green Deal skloňují politici do všech pádů, miliardy tečou do zelené a modré infrastruktury a Chrudim řeší v roce 2022 hovna. A jaká je spoluúčast na opakovaně vypisovaných dotacích? Míra podpory na podobné projekty je 80 – 100%. Takže, kde je chyba? Ano, je to složité. Ano, je to moc práce. Ano, ta práce není vidět. A nedej Bože, aby to dopadlo, jak by to město asi řešilo?

 

PROČ JE NÁBŘEŽÍ ZNIČENÉ?

Nábřeží v Chrudimi je dlouhodobě zničené, zničené jsou ulice U Stadionu, V Průhonech, celé území. Proč? Protože tento cenný prostor města svou neutuchající pílí a prací zničili generace politiků, dnes ANO + Piráti. Jaké jsou problémy? Nefunguje architekt města. Nefunguje a to dlouhodobě, vhodný způsob zadání a výběru veřejné zakázky. Politický amaterismus a nezkušenost. Jak je možné, že to město neumí a politici nepožadují? Praxe je taková, že město nemá nejmenší zkušenosti s tím, řešit jakékoli území jako celek. Postup je takový, že se území rozesere do tisíce věcí a zakázek, o kterých se zasvěceně mluví, a které jsou naprosto mimo mísu. Příkladem jsou zničené Ptačí ostrovy, nádražní Brownfield, Masarykovo náměstí, v neposlední řadě celé nábřeží se sjezdem ke sportovištím a ostatní věci. Neexistuje koordinace cílů a záměrů v jednom malém území. Pokud nějaký náznak existuje je tragický. Dělá to město a jeho zástupci záměrně? Toto chování diletantů je rovněž krajně nehospodárné.

 

SORRY IDIOTSKÝM DOPRAVÁKŮM

Chytrolíni prezentovali pouze jednu jedinou dementní profesi, kterou je doprava, a to ještě hloupě. Sorry Kubo. Podobné nesmysly se řeší proto, že v Chrudimi jsou blbci a není tady nikdo, kdo by byl schopen území řešit? Pokud celostně obnovím nábřeží se vším, co v něm je, jsou prezentovaná řešení jednoduše k prdu a dávno přežitá. Mohou se vrátit do Holandska, nebo do jiné země inspirace. CO PŘINESLY CYKLOPRUHY ZNIČENÉMU VEŘEJNÉMU PROSTRANSTVÍ MASARYKOVA NÁMĚSTÍ? HOVNO. JDE O STEJNĚ TOTÁLNĚ ROZESRANÝ VEŘEJNÝ PROSTOR, NA KTERÝ EXISTUJE AKORÁT MRAK HLOUPÝCH A ZBYTEČNÝCH PROJEKTŮ. JDE PODLE CYKLOPRUHŮ OBNOVIT VEŘEJNÉ PROSTRANSTVÍ? To si Piráti myslí, že nakreslí pruh a tím obnoví desítky let rozesírané území v kterém se řeší dílčí sračky bez jakékoli zodpovědnosti? Takhle to nefunguje.

 

JEDEN, DRUHÝ, TŘETÍ A DALŠÍ PITOMEC . . .

Dopravní režim a jeho řešení je pouze jedna z celé řady dílčích věcí. Jeden pitomec bude řešit zakopání kousku horkovodu, druhý pitomec zcela zbytečný pruh na silnici, třetí pitomec cyklotrasu, čtvrtý pitomec stromeček, pitomci ze SUS a ŘSD další kraviny v návaznosti, pitomci z Povodí Labe sp. mezi tím zničí celé nábřeží města Chrudim, další pitomec bude řešit předláždění kousku chodníčku nebo parkovišťátko pro dvě auta, další areál ČSAD, další dement sportoviště, další dement svou vlastní demenci? Zítra se určitě najde další pitomec, který přijde s něčím stejně zásadním. Pokud při navrhování a plánování veřejného prostoru nefungují zcela elementární a základní principy, nefunguje ani veřejný prostor (jak funguje zničené Masarykovo náměstí, jak funguje zničené nábřeží?).

 

ANI ROK 2022 NEPŘINESL PO DESÍTKÁCH LET LEPŠÍ NÁBŘEŽÍ

Nábřeží zůstane dál rozesrané, jen se kumulují zcela zbytečné veřejné zakázky. Mj jak a proč jsou tyto veřejné zakázky zadávané? Jsou zadávané přesně nezodpovědně tak, jak ve výsledku hnusně vypadá veřejný prostor města. Celou sáhodlouhou nesmyslnou diskusi šlo už dávno vyřešit několika značkami. PROJEKT LEPŠÍHO NÁBŘEŽÍ PŘEDSTAVEN NEBYL. Ani nemohl být. Piráti s ANO projektují město do totální minulosti a opakovaně to ukazují. Svým způsobem jsou veřejnému prostoru města nebezpeční, protože jim nedochází, co a jak mají řešit. Mj. co bylo cílem dementního projednání 2. 2. 2022? Lepší podoba nábřeží to rozhodně nebyla. Nábřeží v Chrudimi a veřejná prostranství se projektují podle dementní dopravy a stejně dementních pruhů. Tohle ve 21. stol. snad už nemůže myslet nikdo vážně. V Chrudimi totiž ještě nepřišli na to, že nábřeží a území města není jen posrané auto. Nábřeží zůstane rozesrané, hnusné a nebezpečné do doby, dokud to někdo nebude řešit jako celek v celé délce úseku Dr. Milady Horákové a Vrchlického. Peníze jsou důležitá věc, ale tohle je o lidech a jejich neskonalé pitomosti.

 

MÍSTO PĚKNÉHO NÁBŘEŽÍ POLOVIČATÝ PASKVIL

Piráti po nástupu do vedení města jsou zodpovědní za dokončení sjezdu u sportovišť. K řešení neakceptovatelného a nebezpečného stavu dopravy má dojít až nyní. Tento projekt totiž definitivně zničil celé nábřeží. Auta se začala oběma směry prohánět nejen ulicí Na Ostrově, ale i ulicí V Průhonech. Řeka se ocitla uprostřed obousměrných silnic, příroda a životní prostředí města dostalo totálně na frak. CELÉ ÚZEMÍ NÁBŘEŽÍ, JE ROVNĚŽ VEŘEJNÝM PROSTOREM, KTERÝ NELZE LIDMI CELÉ ROKY ANI VYUŽÍVAT. Z nábřeží se stala ohromná okružní křižovatka. Nábřeží slouží jako nesmyslný vnitřní tranzit městem.  Byla dostavěna první část obchvatu, byla dostavěna druhá část obchvatu, uplynulo dalších pár let a lidé žijí místo v příjemném a zdravém prostředí stále jen v dopravní stoce.

 

KOSMETIKA, ČÁRA, CYKLOPRUH, PIRÁT

Firma ANO řeší nábřeží podle horkovodu, Piráti podle cyklopruhů, jiný politik si určitě najde jinou kostičku na hraní. KDO ŘEŠÍ NÁBŘEŽÍ? NÁBŘEŽÍ A VEŘEJNÝ PROSTOR MĚSTA ŘEŠÍ V CHRUDIMI POUZE DOPRAVÁK? Jakou veřejnou zakázkou je prostor města řešen? JAKÁ TEDY BUDE CELKOVÁ PODOBA NÁBŘEŽÍ A CELÉHO DNES NAPROSTO TRISTNÍHO ÚZEMÍ? Promluvil starosta, promluvil místostarosta a co odborníci? Co třeba architekt města? Ten v minulosti předvedl akorát to, že bez jakýchkoli souvislostí a bez rozpaků z korupce dokáže do území vystřelit sportovní halu. PROČ ZA CELÉ ROKY NIKDO NEDOKÁZAL PŘEDSTAVIT LIDEM CELKOVOU VIZI SMYSLUPLNÉ A CELOSTNÍ OBNOVY PROSTORU NÁBŘEŽÍ, BYŤ TŘEBA POSTUPNÉ? Dopravní řešení či zakopání horkovodu jsou pouze dílčí věci. Jsou asi tak běžné, jako udělat bobek na záchodě, o kterém nemusím diskutovat. MJ. PŘI CELKOVÉ OBNOVĚ NÁBŘEŽÍ JSOU CYKLOPRUHY ZCELA ZBYTEČNÉ, PROTOŽE JEDNODUŠE NEJSOU TŘEBA.

 

ZACHRÁNILY MASARYKOVO NÁMĚSTÍ CYKLOPRUHY?

Politici města spolu s ČR-ŘSD zničili Masarykovo náměstí. ANO + PIRÁTI ZNIČILI CHRUDIMSKÉ NÁMĚSTÍ!!! Vypadá náměstí díky vyblitému asfaltu v jeho prostředku a cyklopruhům lépe? Asi těžko. Je pro lidi stejně hnusné a neobyvatelné jako předtím. Pro ČR-ŘSD nemohu najít jiné pojmenování než zmetkové zastupující prachatou dopravní lobby státu. Mj. obchvaty se staví, aby se zlepšilo prostředí města. Jak se zlepšilo náměstí?  Celé náměstí je desítky let nejen jako veřejný prostor v řiti. Ale má zbytečné cyklopruhy. Kosmetická řešení, která se patřičně zpropagují, zastírají akorát neschopnost řešit skutečné projekty a výzvy. I v tomto případě, pokud by se náměstí smysluplně řešilo a obnovilo, jsou na jeho území cyklopruhy jednoduše k prdu. NA DRUHOU STRANU, KDO NA PODLAHU MĚSTA KRESLÍ CYKLOPRUHY A VĚNUJE TOMU SVÉ SÍLY, NEMÁ ASPOŇ ČAS MĚSTO NIČIT JINÝM ZPŮSOBEM.

 

PARKOVACÍ DOMY PRO MĚSTO, ANEB PIRÁTI DO HNOJE

Piráti ukázali jak v lokalitě U Stadionu umějí projektovat parkovací domy – další totálně nesmyslný a klientelistický projekt, který dopadl, jak se dalo předpokládat. Kdo projekt zpracoval a na čí zadání? Svou blbostí byl předvídatelný. Mj. nejen idiotské parkovací domy typu Chrudim, ale i idiotské pozemní parkoviště svědčí o totální finanční bezradnosti, nezodpovědnosti a nekoncepčnosti a do 21. stol. tato řešení nepatří, jde pouze o znehodnocení pozemků města bez jakékoli přidané hodnoty. O nesmyslnosti projektu bylo jasno, jen co vylezl z pera projektantů. Opravdový výkonem! Pozemní parkování uvažované v ploše vykáceného porostu u silnice Dr. Milady Horákové. I tady ČR-ŘSD sehrálo roli tupce. Obchvat dokončen, silnice Dr. Milady Horákové v profilu nesmyslně široká, její okolí hnusné, blbému napověz. Je to podobné jako u nádražního brownfieldu, pozemní parkoviště ve 21. stol. zcela nesmyslně obsadily území města. Zkrátka 21. stol. se v Chrudimi jen tak konat nebude. Chrudim je totální díra. Výzva pro ČKA : nechce někdo dělat architekta Chrudimi. Mezi blbci bude král.

 

ZAVĚR?

Osobně jsem zvědav, kdo z klientelistických kresličů nábřeží politikům města nakreslí a jaké PR tomu politici budou dál věnovat. OBYVATELÉ SE PO DESÍTKÁCH LET LEPŠÍ PODOBY NÁBŘEŽÍ NEDOČKALI. NEEXISTUJE. Lidé by si měli položit otázku, co jim přežité představené řešení mělo přinést? Pár značek, pár zbytečných pruhů, možná chodníček, cyklo . . . . KDE JE LEPŠÍ A ZDAVĚJŠÍ NÁBŘEŽÍ HODNÉ MĚSTA 21. STOL? V Chrudimi ho rozhodně zatím nehledejte.

 

A CO NA ÚPLNÝ ZÁVĚR?

PROJEKTUJTE MĚSTO A JEHO VEŘEJNÝ PROSTOR JAKO PIRÁTI V CHRUDIMI A UŽ NIKDY NEMUSÍTE CHODIT DO ŽÁDNÉ ŠKOLY.

 

 

Odkazy:

https://youtu.be/kMDn9IXxBPo

https://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/mistostarosta-stepanek-promluvil-o-chystanych-zmenach-v-dopravni-infrastrukture

https://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/parkovaci-domy-nebudou-avizuje-mistostarosta-stepanek

https://novinychrudim.cz/2022/02/01/rozsirena-cyklostezka-podel-reky-chrudimky-ma-usnadnit-cestu-zamyslenym-cyklokoridorem-napric-mestem/

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!