témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Sjezd ke sportovištím v nastaveném dopravním režimu zničil nábřeží a kus města

Další nekvalitní projekt města zlikvidoval nábřeží


Obyvatelé ve městě by měli zachránit před politiky nábřeží. Sjezd ke sportovištím je další z nekvalitních a klientelistických projektů města, který dotáhli společnými silami Piráti a Kobliháři. Realizace v této podobě udělala z chrudimského nábřeží brutální okružní křižovatku. ANO mezi ulicemi Dr. Milady Horákové a Vrchlického jde nyní doprava oběma směry! Politici udělali svou dlouhodobou a usilovnou prací z ulice Na Ostrově vnitřní tranzit městem. Nyní je obousměrně průjezdná i ulice V Průhonech. Projekt v této realizované podobě, pokud nebude se vší vážností jinak řešen dopravní režim v území, zničil definitivně celý prostor nábřeží.

 

Politici dál vlečou Chrudim přežitými realizacemi do minulosti. Z nábřeží udělali další hnusnou dopravní stoku. Mezi silnicemi a vším tím asfaltem někde protéká řeka. Ulice Na Ostrově už měla mít dávno jiný dopravní režim. Vnitřní tranzit městem po nábřeží je devastující ostuda, která není závislá na obchvatu apod. Jde pouze o radnicí podporovaný dopravní zlozvyk, který zatěžuje místní obyvatele a brání lepší podobě nábřeží. Sjezd ke sportovištím v této podobě zhoršil dopravní situaci v ulici V Průhonech a v přilehlé Kateřině. Kterou začal ničit Kušta. V území je bydlení, je tady občanská vybavenost a sportoviště. Politici nechali dopravou zničit celé nábřeží, aniž lidem, školákům a sportovcům nabídli lepší, zdravější a bezpečnější kus nábřeží a města. Jde o velmi nekvalitní projekt bez souvislostí splňujícího všechna kritéria nekvalitního plánování města.

 

Nábřeží nelze využívat. Život v něm se rapidně zhoršil. Kvalita celého prostoru je odstrašující. Nábřeží je nebezpečné všem uživatelům, krom jediného, krom auta. Proč se sjezd dělal? Přitom situace řešení dopravy je známa ze špatné studie a špatného projektu pro územní rozhodnutí!

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!