témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Revitalizace areálu za muzeem 2018 je paskvil

Proč se od roku 2006 stále nenašla vhodná podoba areálu za muzeem?


Chrudimský zpravodaj 06/2018 přinesl informace o letním kině. Jaká je skutečnost, nebo lépe řečeno, jak se lze na celou věc také dívat?

 

1. POKAŇHANÁ PARTICIPACE. Od počátku, tedy od roku 2006 až dodnes do roku 2018, má město problémy s participací. Jednou zájmovou skupinou je od počátku radnice, která účelově kope za to, mít za muzeem auto a pak se vytvořila skupina kolem pana Herbsta, která tady chce nechat letní kino. Veřejnost byla pozvána na dvě veřejná projednání, v únoru 2015 a listopadu 2017. Jinak je vše, co se děje kolem areálu letního kina neveřejné, včetně projektové dokumentace. PROJEKT BYL PŘED TÍMTO POSLEDNÍM JEDNÁNÍ TAKÉ NEVEŘEJNÝ A JE NEVEŘEJNÝ DODNES!!! On-line úplné informace nejsou rovněž dodnes nikde. PARTICIPACE S VEŘEJNOSTÍ NAPROSTO SELHALA.

 

2. ŠPATNÉ ZADÁNÍ. Od roku 2006 se tvoří zadání, aby v roce 2018 vznikl další paskvil? O co jde? I PŘES STÁLÉ UPOZORŇOVÁNÍ, ŽE PLOCHA BUDE ŘEŠENA JAKO CELEK SE TAK NEDĚJE! JE TO JEDNODUCHÉ, POLITICI PROSAZUJÍ OD PRVOPOČÁTKU SVOU ZPEVNĚNOU PLOCHU A AUTÍČKO, HERBST A JEHO LIDÉ LETNÍ KINO. ROZDĚLENÍ AREÁLU ZA MUZEEM NA TZV. NÁDVOŘÍ S AUTEM A LETNÍ KINO JE NESMYSL. Každé malé dítě ví, že nádvoří je dneska před hlavním vstupem do baráku, a že této ploše vévodí socha Josefa Ressela. Kolem nádvoří se tvořil mezi lety 1897-1901 komplex muzejních budov. Koncept nádvoří za muzeem s autem, kterého se politici od roku 2006 drží jako klíšťata, je nesmysl. Politici si prosadili, co chtěli, pan Herbst taky. Zadání z roku 2018 je špatné a ANI OMYLEM NEŘEŠÍ PROSTOR PŘED ZAHRADNÍM PRŮČELÍM DNEŠNÍ BESEDY JAKO CELEK. Řeší nesmyslné DĚLÍCÍ ČÁRY mezi prostorem, kde může stát auto a letním kinem. Zajištění obslužnost je něco jiného než parkoviště či stání pro auto! Stejně tak z řešení vypadly lávky. Nemá cenu unavovat řadou nesmyslných detailů, jednoduše řečeno ZADÁNÍ Z ROKU 2018 JE ŠPATNÉ! Když je zadání špatné jaký projekt asi tak může vzniknout? Opět špatný! A především opět stejný.

 

3. PROJEKT PŘÍSNĚ TAJNÝ. INFORMACE O PROJEKTU JSOU NEVEŘEJNÉ. V Chrudimském zpravodaji se uvádí, jak je celý projekt krásně dostupný, ale to je od začátku projektování nesmysl. Projekt má sice na stránkách města vlastní odkaz http://www.chrudim.eu/restart-letniho-kina/d-1755/p1=1674 , ale co zde člověk najde? Najde zde Výstupy participace veřejnosti pro tvorbu návrhů a Zadání - Letní amfiteátr v parku. Projekt zde chybí. To musí zase trochu jinam, aby tam našel starou verzi studie: Nádvoří a zahrada za muzeem (areál letního kina) - (aktualizováno 04/2015). Jde o Vizualizace nádvoří a zahrada za muzeem z roku 2013. Jak debilní název napovídá, tato studie jasně prostor za muzeem rozděluje. PROJEKT, KTERÝ BYL PŘEDSTAVEN LIDEM NA POSLEDNÍM SETKÁNÍ JE OPĚT NEVEŘEJNÝ, nešel připomínkovat on-line a lze se jen těšit, jak bude podle hloupého zadání z roku 2018 dokončen. Mj. i tento projekt prostor za muzeem nesmyslně rozdělil. TENTO PROJEKT BUDE NYNÍ PODLE HLOUPÉHO ZADÁNÍ DOKONČEN. Jako kdyby chrudimští politici a jejich architekti úplně ztratili soudnost. Od roku 2006 žádný posun v úvahách o prostoru za muzeem nenastal, lidem jsou předkládány půdorysně téměř identické varianty. Jedna s kinem, jedna bez a vyberte si. Ale z čeho?

 

4. Dinosauři s autíčky jsou v politice věky, aktivizované promítačky už pár let taky. Možná je to návod pro ostatní, protože v městečku nežijí jen autíčka a promítačky. Ostatně TAKHLE UVAŽOVAT NAD PROSTOREM ZA MUZEEM JE TROCHU MÁLO. Možná stačí vstoupit do politiky, aby vzniklo pitomé řešení. Někdo si prosadí zpevněnou plochu s autíčkem, jiný kolega politik promítačku s plátnem, ostatní nezajímá, blbost zvítězila, všichni jsou najednou spokojeni a PROČ TEDA HLEDAT LEPŠÍ ŘEŠENÍ. ONO NEEXISTUJE? Najednou se dostavila jednomyslná shoda. Stejní radní zničili s panem podnikatelem Kuštou Kopanici a přilehlou část Kateřiny. Politici a radní chtěli s jiným podnikatelem zničit parkovištěm Masarykovo náměstí a opět bez účasti obyvatel a ostatních lidí co tady bydlí a podnikají. Co by od takových radničních břídilů a zasloužilých chrudimských stavebníků a autíčkářů mohl člověk chtít? V poslední době přibývají ve městě nekvalitní realizace. Třikrát sláva chrudimským radním a hlavnímu architektovi!!!

 

5. Kam se uvažování o prostoru od roku 2006 dostalo? PROSTOR ZA MUZEEM LZE ŘEŠIT LÉPE.

 

 

odkazy:

http://prostorprochrudim.cz/clanek/restart-letniho-kina-no-ii-se-nepovedl-.html

http://prostorprochrudim.cz/clanek/restart-no-ii-.html

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!