témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Restart No. II.

Poznámky k restartu letního kina 2017


Co je dobré si připomenout, než se zase z lidí začnou dělat blbci? 

1. Politici před několika lety nechali záměrně a především špatně změnit územní plán města Chrudim! Dříve plochu zeleně za Muzeem s blbostí sobě vlastní rozdělili na plochy dvě, aby zde měli půdu pro stavění či parkoviště!!! Zeleni nechali pouze plochu blíže soutoku řeky Chrudimky a náhonu. Ze špatného rozhodnutí politiků se zrodilo špatné zadání projektu! Dodnes není za hloupé rozhodnutí nikdo zodpovědný! 

2. Špatné rozhodnutí politiků v území vedlo ke špatnému zadání projektu pro architekty na řešení prostoru za Muzeem! Bylo vytvořeno špatné zadání!!! Veřejnost byla z procesu vyloučena!!! 

3. Architekti v České republice jsou bezpáteřní a naprojektují každému politikovi, co mu na očích vidí. Vlastní názor chybí. Prachy jsou prachy. Sebehloupějšímu zadání není problém vyhovět. Na blbosti v zadání není důvod upozornit! Proč by to měl dělat architekt a připravit se o práci. Architekti na přání chrudimských politiků vytvořili šitku s obludným parkovištěm!!! 

4. Protože se veřejnost naštvala, nešla nějak v procesu plánování veřejného prostoru opominout a musela být přizvána. Původní projekt šel do kopru. S veřejností se začalo jednat. V úterý 19. května 2015 se uskutečnilo v besedě pod heslem “Restart letního kina aneb začneme znovu“ plánovací setkání. Ach ta proklatá veřejnost. 

5. Architekti a politici zůstali bez zodpovědnosti. Politiky si člověk volí, ale architekty lze vyměnit!!! 

6. Veřejnost sdělila připomínky. A stalo se co? Projekt dál zůstal neveřejný. Nemá své stránky, nelze dohledat vývoj, rozhodnutí, úvahy atd. Veřejnost byla opět z dalšího vývoje a zpracování projektu vyloučena. Po dva roky nemají obyvatelé opět tušení, co se zpracovává. Projekt není opět veřejný!!! 

7. Radnice pozvala lidi na 13. 11. 2017 do velkého sálu Muzea na pomoc vyladění projektu Restartu letního kina. Když se dva roky nemůžete seznámit s projektem, lze ho někde najít? Veřejnost v Chrudimi funguje za naprosté blbce? Takhle se plánuje s veřejností? Lidi v Chrudimi nemají myšlenky ani názor? Chrudimští politici mají asi pocit, že to tomu tupému stádečku musí vždycky a hlavně od počátku pěkně předžvejkat, pěkně nalinkovat, že tohle je ta participace s veřejností. 

8. Co sdružení MaChr? Teď nemám na mysli peníze do fungování. Svého času měl totiž také své návrhy na řešení. Jak tyto návrhy vypadají dnes na pozadí uplynulého času? No hrozně!!! Kdyby se totiž jejich malůvky staly skutečností, místo za Muzeem by bylo zničeno!!! 

9. Chci věřit tomu, že jde o poslední z diletantských projektů radnice. Zdravé město zatím moc dobře neumí připravovat projekty na lepší veřejný prostor města s veřejností. 

10. Pokud budu mít čas, rád se přijdu 13. 11. 2017 v 17:00 podívat do Muzea na pokračující komedii. Jinak tohle totiž už ani nazvat nejde. 

Vůbec netuším, jak jsem opět dosáhl chrudimského desatera.

 

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!