témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Obludná asfaltová pietní vzpomínka Ležáky 25. červen 2023

Český papalášov


Nejrůznější papaláši se každoročně účastní čím dál trapnější pietní vzpomínky v Ležákách. Doslova se jim práší od úst. Vzpomínka totiž řadu let připomíná už jen nevkusnou a trapnou asfaltovou street party, která může probíhat kdekoli na českém parkovišti před jakýmkoli nákupním centrem, průmyslovou halou, logistickým centrem, na jakémkoli kousku asfaltu v republice.

 

Trapná a nevkusná vzpomínka nemá s konceptem pietního území už nic společného. Architekt Žák, který navrhl pietní území jako chrám přírody pod širým nebem se asi dalším rokem obrazně řešeno obrací v hrobě. Jde o jedno z prvních poválečných land-artových či landscape uměleckých děl v Evropě a naší malé republice.

 

Lidé jako hovada organizovaná za komoušů zodpovědnými dementy státní správy, samosprávy a zástupci organizací státu stojí ve 21. stol. na silnici, na asfaltu, kde ještě před pár lety dokonce parkovala auta papalášů a jejich řidiči, když nezívali a nechrápali uvnitř limuzín, tak je aspoň leštili hadříčkem!!! Důstojnost = 0. Pietní akt i v případě č. 81 2023 vyjadřuje především odporně koncentrovaný konzum dnešní hloupé společnosti a volených pitomců, kteří jí šéfují. Čt pro jistotu s policajty zaparkovala své vozíky opět ve “mlýně“, tedy na jeho troskách, aby lidem zprostředkovala trapný zážitek! To je ředitel Čt takové hovado a policejní ředitel také? Zkušenost také ukazuje, že je v průběhu let úplně jedno, z jaké strany je ten, který politický papaláš.

 

Lidé v Česku volili hlavu státu mezi gumou - komunistou a komunistou estébákem a zlodějem. Příspěvkovou organizaci Ministerstva kultury Památník Lidice řídí po intervenci tehdejšího ministra pro všechno Zaorálka od r. 2020 bývalý voják z povolání. Kraji šéfuje SOC-DEM, který ani nedokázal kandidovat za svou vlastní partaj a díky kterému a díky SUS Pardubice mohou lidé nesmyslně přešlapovat v den piety na novém asfaltu. Chrudim řídí vidlák, tedy v den výročí dost neforemně vystupující figurka v kulisách památníku. Ministr kultury s motýlkem v případě Ležáků po svých úřednících podepisuje, když mi odpovídá na dopis něco, čemu nerozumí. Dne 25. června 2023 řekne novinářům předseda Senátu Vystrčil, že je třeba zapalovat ohně naděje. V případě Ležáků je úkolem lidstva především nezměrná blbost a hloupost.

 

Nikdo asi nebude zpochybňovat výkup vepřína, stavbu Památníku holokaustu Romů a Sintů v Čechách a vynaložené peníze v Letech. Desítky milionů jen fičí. Lidé to platí. Co Ležáky po roce 1989? Od roku 1989 postrádá pietní území v Ležákách celostní koncepci, něco jako Management plán, Master plán, Rozvojovou koncepci . . . . Vše je utajené a tajné, of-line, nedostupné. Dobře placení bafuňáři z peněz poplatníka, představitelé státu, ministerstev, příspěvkových organizací, kraje, ORP atd. se jako za dob bolševika chodí opakovaně v červnu vyzvracet do Ležáků. Congratulations!

 

Když mi blbeček Baxa odpoví, že ochranné pásmo kulturní památky je all right, OK, v cajku, tak by člověk kopl ódeesáka, nebo podobně blbého politika rovnou do prdele. Území a jeho ochranné pásmo se rozpadá řadu let. Na tom se musí makat! A pokud se blbové o něj budou starat takhle, bude se rozpadat dál. Ministerský dopis je snůškou státní demence. Ležáky a pietní akt posledních let připomíná nechutnou Potěmkinovu vesnici. Upraví se něco, aby přijíždějící papaláš viděl, jak je vše krásné, především silnice. Třeba si smetánka jako za komančů postaví zase tribunu u potoka. Jaká je však pravda, jaká je skutečnost? Vážení, pár hektarů lesa v ochranném pásmu památky v prdeli a bafuňářům se i letos prášilo od huby. Že ano pane Eduarde?

 

Odkazy:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3595937-zive-pieta-v-lezacich-pripomina-81-let-od-vyhlazeni-obce-nacisty

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/510733-v-lezakach-si-pripomneli-smutne-vyroci-pred-81-lety-vesnici-vyhladili-naciste

https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/historie/lezaky-pietni-akt-vyroci_2306251334_mst

https://pardubice.rozhlas.cz/proc-jsou-lezaky-ty-druhe-na-lidicich-si-nacisticke-nemecko-udelalo-pr-8760151

https://www.lidice-memorial.cz/kontakt/kontaktni-udaje/

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!