témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

O zničeném náměstí a nesmyslných projektech je třeba psát

Piráti ničí Chrudim – nejhorší realizace a nejhorší projekt v novodobých dějinách


Piráti s hnutím ANO stihli zasadit od roku 2018 Chrudimi těžké rány. Mohou si zapsat minimálně dvě NEJ. Podařilo se jim udělat nejhorší realizaci veřejného prostranství a zároveň nejhorší projekt v novodobé historii města po roce 1989. Lidé bez odpovídajícího vzdělání, praxe, zkušeností, zodpovědnosti . . . . O ničení veřejných prostranství měst je nutno stále hovořit, aby k němu v Chrudimi ani jinde nedocházelo a aby se mu předcházelo.

 

Nejhorší realizace v novodobé historii města

Piráti s hnutím ANO a ČR-ŘSD zničili lidem přímo před očima Masarykovo náměstí. Přitom ČR-ŘSD staví obchvat. Nekompromisně zničili druhé nejvýznamnější veřejné prostranství města. Moře asfaltu mezi dvěma kruháky. Pro další generace lidí zůstane tento veřejný prostor zničen. Zvláště mladí lidé by si měli uvědomit, že jejich rodiče platí politiky, platí organizace jako ČR-ŘSD a z daní si platí zničení města a jeho veřejného prostranství. O zničeném náměstí je nutné psát, aby se tyto věci už neopakovali. Piráti převzali nekvalitní projekt přednádraží. Stejný nesmyslný půdorys, předlážděné parkoviště, veřejný prostor obsadila auta, brownfield neřešen, terminál bez terminálu. Převzali projekt sjezdu ke sportovištím a už ve vlastní režii nechali zničit nábřeží Chrudimky a ulic V Průhonech a Na Ostrově. Auta, kolize, nebezpečí, neobyvatelnost místa, zničené životní prostředí, zbytečný vnitřní tranzit, největší okružní křižovatka města v jejímž středu je řeka Chrudimka. Zničený venkovní prostor za Sokolovnou auty a parkovištěm. Zoufalá bilance. Tato politika Pirátů je městu a jeho veřejným prostranstvím nebezpečná. Zničení Masarykova náměstí se vyrovná zničená Kopanice. Jde rovněž o cíleně plánovanou akci s vyloučením veřejnosti, jen aktéři jsou jiní. Navíc jde o vyhazování miliónů (51,6 mil. CZK s DPH). Politici, mluvčí i celá radnice se odborně a argumentačně ztrapnila. Realizace nepatří do 21. stol.

 

Nejhorší projekt v novodobé historii města

Projekt se jmenuje “Zastavovací studie parkovacích domů Chrudim“. Piráti rychle převzali klientelistický způsob zadávání a zpracování veřejných zakázek. Projekt zničení lokality za Tescem nezpracoval nikdo jiný než firma DI-PROJEKT. Stejná firma zničila prostor před nádražím a parkovištěm prostor za Sokolem. Jde o nejhorší a zároveň nejhloupější projekt v novodobé historii města. Úroveň malůvky je otřesná. Samotná myšlenka přímo děsivá. Projekt nepatří do 21. století.

 

 

Piráti s hnutím ANO si sedli na úřad a našli společnou cestu. Svou roli nezvládli. Od roku 2018 lze sledovat upadající veřejná prostranství. Lze sledovat téměř plánované ničení města. Plánovat náměstí podle silnice, asfaltu, auta, okružních křižovatek nebo garáží je ostuda. Plánovat náměstí podle stavby: 1/37 Chrudim průtah + OŽK mohou jen chrudimští politici a ČR-ŘSD. Takhle se náměstí flikuje od dob komunistických lepších zítřků. V Chrudimi rozvíjet město na první dobrou nejde. Rozvíjet takto veřejný prostor města je neekonomické, zbytečné, přežité, neprofesionální. Za zničením náměstí stojí neschopnost zodpovědných. Veřejná prostranství a lidé jsou jejich rukojmími. Neschopnost zodpovědných nutí lidi žít v hnusném životním prostředí, v přežitých, neobyvatelných a nesmyslných realizacích budou vyrůstat a žít další generace obyvatel, budou žít v prostoru, který není určen pro život. Nesmyslnost ničení náměstí doprovází nesmyslnost organizace samotné stavby, která poškozuje všechny v místě, ve městě, návštěvníky, projíždějící. Přežité a bezohledné jsou postupy realizace. Mořem zbytečné živice je krmeno veřejné prostranství, obyvatelé, rezidenti. Nelze chápat ani děkovat politické aroganci Pirátů, ANO, ČR-ŘSD. Nelze chápat ani děkovat hlupákům, když ničí město z peněz jiných lidí. 

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!