témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Masarykovo náměstí - never ending comedy

ČR-ŘSD s chrudimskými politiky ničí Masarykovo náměstí


Masarykovo náměstí je v zajetí úžasné poltické kultury. Komouši z něj udělali silnici a parkoviště a moře asfaltu. Vedení města po roce 1989 dál pokračuje v jeho ničení. Nesmyslné dlažby, bobtnající parkovišťátko, nesmyslný dopravní vyasfaltovaný prostor, nesmyslné řešení celého náměstí, zničený prostor před Bohemkou, a aby toho nebylo málo stát přispěl svou troškou a ŘSD vymezilo náměstí do dvou nesmyslných okružních křižovatek s nezapomenutelným a hnusným detailem řešení. Veřejný prostor je roztříštěný, hnusný, detail i materiály příšerné. Dá se na náměstí příjemně žít a trávit čas? Zdravé město? Ani omylem!

 

Na náměstí existuje nesmyslný projekt “podzemního“ parkoviště, které není podzemní a nemá sebemenší přidanou hodnotu, na náměstí existuje hloupý projekt cyklopruhů, na náměstí existuje likvidační projekt ČR – ŘSD, aby ho opět proměnil v moře úžasného asfaltu. Náměstí se řeší bez jakýchkoli souvislostí, řeší se náměstí bez náměstí, řeší se blbosti. Náměstí je stále v zajetí stupidních politiků a jejich dílčích stupidních veřejných zakázek a jejich stupidního projektování. Náměstí je špatně ošéfováno v zastaralém územním plánu města. Dnes zpracovávaná a zveřejněná Územní studie veřejných prostranství města Chrudim toto území ani nedokázala smysluplně uchopit směrem k jeho obnově a humanizaci. Architekt města ani v tomto případě neví, která bije. Město roky řeší svoje majetkoprávní problémy, do kterých se nesmyslně dostalo, a které jsou ve zničeném území všem na očích.

 

Vedení chrudimské radnice i v tomto případě lidem ukázalo, že při plánování města nejde o odborníky, vedení se ani odborníky není schopno obklopit. Vedení města lidem ukázalo, jak se třeba projektuje areál Sokolovny podle parkoviště a jakým klientelistickým způsobem se dál zadávají projekty a jak se pytlíkují podlimitní veřejné zakázky. Tohle je podobné. Starosta v článku Noviny Chrudim - Chrudim znovu otevřela otázku parkoviště před hotelem Bohemia a jeho dostavbu – uvedl, že má vypracovanou změnu projektové dokumentace na parkoviště před Bohemkou. Jeden z místostarostů chce jít pod zem i nad zem. Takhle projektovat a řešit významné území města a náměstí mohou jen totální diletanti. Sledovat tohle zoufalství je pro všechny, kteří řeší veřejný prostor velice skličující. Jak vypadá hotel Bohemka po korupční opravě. Jako nepovedený dort se špatnou polevou. A co náměstí? Existuje pouze kupa projektů, které neřeší náměstí – jsou bez vztahu k náměstí. Existuje pouze kupa projektů k prdu. Co přinesla rok rozkopaná Palackého třída? Zkrásněl veřejný prostor? Co přineslo řešení chrudimského nádražního brownfieldu? Dotační podvod, terminál bez terminálu, urbanismus a rozvoj města bez přidané hodnoty, řešení dopravy topící se kdesi v minulosti. Obchvat před dostavbou, krajina kolem města zničená a veřejné prostranství a životní prostor uvnitř města humus. Po zničení prostoru za Sokolovnou parkovištěm, po zničení nábřeží Chrudimky a ulic V Průhonech a Na Ostrově zbytečným vnitřním tranzitem pokračuje parta v ničení města. Projekt zničení a asfaltizace náměstí se nerodí den ze dne. Congratulations!!! Public space is dead!!! ANO+Piraten away!!! 

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!