témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Korupce a kauzy hlavního architekta Chrudimi

V Chrudimi se platí lidé za střet zájmů a opakované profesní selhání


Inkognito, střety zájmů, korupce, selhání a kauzy . . . . V Chrudimském zpravodaji 4 / 2019 bylo řečeno, že hlavní architekt seznámí veřejnost se studií areálu za Muzeem, když to nebyl schopný udělat lépe a v minulosti. Architekt města by měl dostat padáka, ale ještě předtím seznámit veřejnost se svými průsery, střety zájmů, korupcí a seznámit veřejnost se svou činností, resp. nečinností, seznámit se svým chrudimským inkognito. Kdo v Chrudimi opakovaně a fatálně selhává, je ve střetu zájmů a neplní pracovní povinnosti bere prachy. Lidé si platí neviditelného človíčka, aniž mají vůbec tušení za co!

 

Architekt a zaměstnanecký poměr

Lidé si ho platí a on pro ně “maká“ do roztrhání těla. Občane plať za neviditelnost, plať za záměrnou neinformovanost, ale hlavně plať. Lidé si ho léta platí a jeho názory neznají, neznají jeho práci, nevědí, co dělá a co vlastně platí. Lidé v Chrudimi už jsou takoví. Tak pane! Jak jste dosud propagoval pro město klíčová témata a projekty! Tak pane mluvte a neschovávejte se! Za co vlastně berete peníze! Jaká má architektura v Chrudimi PR! Ve firmě by neviditelný člověk, který opakovaně selhává a neplní pracovní povinnosti a občas se dostane do střetu zájmů asi jen stěží fungoval, tento luxus si může dovolit jen město a jeho zaměstnanci. Jako bonus pravidelně nějaká ta malá domu. Sen každého zaměstnance se plní v Chrudimi. Pane, není Vám to blbé aspoň vůči obyvatelům!

 

Architekt, korupce a střety zájmů

Vytvářet podmínky pro odpovídající zadání je těžké, připravovat odpovídající formáty zadání a veřejných zakázek jakbysmet, dělat prostředníka a medium mezi politiky, investory, veřejností a jinými aktéry v území je přímo k nasrání, a tak proč si s politiky neposlat nějakou tu malou domů. Pane! Tak už konečně řekněte lidem, jak je to s kauzou sportovní haly! Od čeho je hlavní architekt!? Tak už jim konečně vysvětlete, proč se zakázky na nábřeží krájí nekoncepčně jako salám! Tak už jim vysvětlete, proč se angažuje bývaly hlavní architekt na sjezdu ke sportovištím, který má zoufale špatné zadání, širší vztahy a raději spoustu věcí ani neřeší! Tak už veřejnosti vysvětlete, proč se nevytvořilo daleko kvalitnější zadání pro tohle a jiná území ve městě! Tak už veřejnosti vysvětlete, co pro město “projektujete“!!!!! Je to zadarmo a z čiré lásky k městu a jeho obyvatelům? Pokud se podívám, tak asi NE! Tak už lidem vysvětlete, své korupční chování, každý nemá přece čas procházet registr městských smluv! A naposledy březen 2019, knihovna, Janatka, podepsán Kopecký, 180 000,-!!! Tohle je na vyhazov! Jenže ono je ta na vyhazov od prvního podpisu takové smlouvy v hluboké minulosti. Pokud tohle nevadí firmě ANO, s jejím korupčním náčelníkem v Praze, tak mně to teda vadí! Střet zájmů a korupce jako prase! Proč nemáte pro své kšefty čas na to, co máte v práci dělat a neděláte! Protože je to obtížné! Tak mluvte, a vysvětlete to lidem! Možná by je to chrudimské bahno zajímalo. Vážená Česká komoro architektů další z Vašich korupčních autorizovaných ptáčků (Cuculus canorus) zahnízdil v Chrudimi!

Mluvte pane! Proč si s politiky zadáváte v rámci své pracovní náplně zakázky a důležité problémy města jsou léta neřešeny! To je Vaše pracovní náplň parazitovat na městě a zadávat sobě veřejné zakázky! Řekněte lidem, od čeho tam jste, a od čeho si Vás spolu s politiky platí! Proč bývalé dinosauří vedení města podporovalo Vaše střety zájmů a korupci a proč to dělá i vedení nové! Tak už to lidem konečně vyklopte! Tak kolik Vám za bokovčičky firma Městský úřad Chrudim poslala na charitativní účet! Raději to lidem neříkejte, možná by to tímhle Vaším způsobem pak chtěl dělat každý.

 

Architekt a politici – politici a architekt

Architekt ani politici dosud nepochopili, v čem je jejich role při plánování města. Pane! Vysvětlete lidem, že pokud se dohodnu s politikem a projektuju pro město, jde o střet zájmů! A pokud za to beru peníze, že jde o korupci! Místo aby pracoval s politiky či úřadem na transparentním zadání důležitých lokalit, hledal odpovídající formát (urb-arch soutěž, workshop, dialog, koncepční studie a jiné formáty přinášející na důležitá místa města názory), spolupracoval s veřejností, moderoval od počátku celé dění, nebo si na to najal profesionála atd., medializoval a informoval o tématech tak NIC. Jednodušší je vždy malá domů nebo nějaká ta “odborná“ rada. Architekt poradí politikům s tím, jak být neviditelný a stále u koryta, to se dneska možná učí na škole a je na to autorizace.

 

Architekt a kauza Kopanice

Jakou roli sehrál architekt města? I v tomto případě fatálně selhal. Ani se neobtěžoval hledat s politiky lepší a kvalitnější možnosti zástavby lokality, místo toho nechal Kopanici zničit. Pane, proč jste s investorem a politiky nehledali jiná a lepší řešení! Pane! Proč jste se záměrem včas neseznámil obyvatele! Pane, je Vaše chování v celé kauze v pořádku! Profesní selhání v zaměstnání jako prase. Politik z vedení, který něco bez zodpovědnosti posere se stane opozičním zastupitelem, ale co s Vámi! Kolega Kozuba sere stejné baráky jako na poli za městem do centra města, tak proč spolu nejdete ničit jiné město!

 

Architekt a kauza Masarykovo náměstí

Proč jste pane už dávno nehledal i v tomto případě s politiky lepší formáty veřejné zakázky řešící celé náměstí! V tomto případě jde o fatální pochybení. Proč jste s politiky záměrně vyloučili veřejnost! Proč o salámové metodě dílčích a náměstí prznících projektů a zakázek neinformujete! Proč už jste dávno nepředstavil kroky k nalezení kvalitního veřejného prostoru vedoucí k obnově náměstí! Proč jste veřejnost už dávno neinformoval o záměrech ŘSD. Proč nepovíte obyvatelům o tom, že tito lidé, kteří mají pod čepicí jen asfalt a veřejný prostor a okolí je moc nezajímá jim náměstí zničí! Proč jste už dávno nepředstavil projekt garáží! Proč za ta léta nepředstavíte lidem varianty a možnosti krásného a obnovené náměstí! Proč nepředstavíte krásně obnovenou bývalou dopravní stoku města!

 

Architekt a koncepce dopravy a parkování ve městě

Tak pane! Kdy konečně představíte lidem koncepci dopravy ve města a koncepci dopravy v klidu! Kdy lidem představíte ucelený koncept mobility města, tedy i cyklo a pěší! Někteří politici tam byli třicet let a pořád PRD! Tak mluvte! Jaký bude dopravní režim! Jak krásné budou ulice po městě, jak se bude jezdit v jednotlivých čtvrtích, jak prokoukne dopravní stoka města, jak krásné bude Masarykovo náměstí! Není to ostuda, mít rok rozkopanou páteřní silnici městem a zapomenout představit lidem její novou podobu? Myslíte si, že to má za Vás udělat asfaltér z ŘSD!!! Tak už konečně řekněte lidem, jaké jste dal ŘSD a jejím dopravním lobbistům podmínky!!! Tak už to lidem řekněte! Jaká bude finanční politika dopravy v klidu! Proč lidé za auta ve městě neplatí a proč platí jenom někdo a jenom někde? Proč nemůžou jít vybrané peníze do zkvalitnění ohavného dopravního a veřejného prostoru města! Tak mluvte konečně!

 

Architekt a školy

Proč prostor kolem škol připomíná stále ohavné parkoviště, nebo silnice! Proč jste s politiky zničili třeba prostor před školou v Husově ulici! Proč jste tu dětem udělali opět silnici a parkoviště! Proč jsou prostory kolem většiny škol ve městě pořád hnusné a nebezpečné! Co mají rodiče říkat žákům! A vůbec, jak to máte s projektováním pro školy! Tak mluvte! Stihnete s politiky zničit všechny prostory kolem škol! Tak hovořte!

 

Architekt a důležitá témata a koncepce města

Tak mluvte pane! Představte konečně lidem klíčová rozvojová témata akčního a strategického plánování! Představte konečně témata města, okolních obcí a krajiny! Vysvětlete lidem, proč okolní územní plány ničí krajinu a okolní obce nekvalitní zástavbou! Tak pane, řekněte konečně něco lidem o územním plánování a o tom humusu kolem Chrudimi! Řekněte, jaká je koncepce dopravy a dopravy v klidu a vůbec celé mobility města! Jaká je koncepce zeleně, vody, nábřeží, veřejných prostor! Jaký je manuál veřejných prostor, jaký je manuál chrudimské architektury, jaký . . . . . ! Tak už mluvte!

 

Architekt a komise města

Architekt města je logicky členem komise pro rozvoj a výstavbu. Jejím předsedou je Čechlovský, jejím členem Řezníček, Trávníček a samozřejmě Moučka. O množství komisí si myslím své. O téhle to nejhorší. Pánové toho stihli opravdu hodně.

 

 

Architekt, informace a vztah k veřejnosti

Není smutné, že za autorizovanou figurku informují veřejnost místní chrudimské plátky? Tak pane! Kde máte krásná témata ještě krásněji prezentovaná a dostupná na webu města nebo v samostatných odkazech! Hlavně dostupná. Řekněte lidem, proč se důležité záměry v Chrudimi lidem nepředstavují a když, tak v době, kdy se soutěží na dodavatele stavby a lidé nemají šanci se k ničemu vyjádřit! Tak mluvte pane! Pane! Jakou máte strategii prezentace nejen nových záměrů a témat, ale i stavebního dědictví města apod! Pane, vysvětlete lidem své utajení! Tak už jim vysvětlete, proč se za Vás vyjadřují místní novinové chrudimské plátky! Jaká jsou a kde jsou všechna ta témata! Proč opakující se či navazující záměry v území nemají své aktualizované stránky! Park Střelnice, voda ve městě, doprava, areál letního kina, terminál, sportovní areál s nábřežím, Masarykovo náměstí . . .

 

Architekt a bývalý areál ČSAD

Každé ráno kolem čtvrté spustí autobusová dopravní flotila motory. V centru města parkují a smrdí autobusy a kamiony. Tak mluvte, proč Kušta staví sedmipatrový panelák v zástavbě rodinných domků a proč tam, kde se má a může stavět smrdí autobusy! Tak hovořte!

 

Architekt a terminál veřejné dopravy

Architekt s podobnými šikuly nechal zničit ulici Čs. armády. Od kruháku k autobusáku přežité zoufalství. Aby toho nebylo málo, ta samá firmička se pustila do chodníku až k Bohemce. A aby toho nebylo ještě málo ta samá firma chrudimákům navrhla terminál, lépe řečeno zatím prostor před vlakovým nádražím. Tak mluvte pane! Kde mohou lidé vidět opravdu kvalitní varianty a urbanisticko-architektonického řešení celého!!! vstupního veřejného prostoru města! Tak mluvte, kde jsou ty firmy, které kvalitní řešení celého!!! území obstaraly a kolik jich bylo! Kde jsou architektonické kanceláře, kolik jich bylo, jak soutěžily, jak prostor řešily! Z čeho si mají lidé a politici vybrat! Tak mluvte, kdy a kde jste lidem záměr představil! Kde jej lidé spolu s jinými najdou v tématech města online na jeho webu! Tak nám už něco řekněte o korupci ve veřejném prostoru! Tak nám něco řekněte o salámové metodě zakázek na veřejný prostor a profláknutých firmách!

 

Architekt a soud

Proč nepředstavíte lidem záměr na využití objektu soudu, když už jste lidem nepředstavil nový barák policajtů!

 

Architekt a letní kino

Tak mluvte pane! Seznamte lidi se zpackaným vývojem projektu letního kina! Seznamte lidi s chybami ať už byly záměrné, nebo ne! Kdo za ně může! Pane! Proč byl projekt po většinu doby neveřejný a neveřejný je v dnešní digitální době stále. Krásné téma zůstalo jako vždy v Chrudimi off-line! Pane, proč proběhla neuvěřitelně zpackaná participace a kdo za ní může! Pane, proč se z některých členů firmy ANO stali kresliči a proč vedli ručičku architektům, z kterých se bez vlastního názoru drže se zakázky zuby nehty celá léta stali pitomí kresliči taky! Tak aspoň dostali po Chrudimi další zakázku? ANO? Tak už konečně vysvětlete lidem, jakou úlohu má hrát politik! Jakou úlohu sehrála firma ANO! Je to opravdu pouze úloha pozitivní? Vysvětlete lidem, jakou úlohu máte hrát Vy! Vysvětlete lidem, kdo může za opakovaně špatné zadání! Tak mluvte! Kde jsou lepší možnosti, varianty a návrhy pro toto území! Proč nemůže znát veřejnost lepší možnosti řešení, třeba od jiných firem, když tato se hned v počátku vyčerpala! Autíčka! Návaznosti na okolí! Kdo může za zpackaný územní plán v tomto místě! Tak mluvte! Je duben 2019 a tenhle webový a prezentační humus http://www.chrudim.eu/restart-letniho-kina/d-1755/p1=1674 + http://www.chrudim.eu/studie/d-1752/p1=1674 je výsledkem působení tolika let! Tak hovořte! Proč je veřejnost záměrně ponechána off-line a nemůže se ani připravit k diskuzi nad projektem!

 

Nemá cenu rozebírat další věci, ty ať lidem spolu s uvedenými vysvětlí hlavní architekt právě třeba na představení studie areálu za muzeem ve velkém sále 23. dubna 2019 v 17:30, protože potom ho lidi možná zase dalších pár let neuvidí. Co za roky působení vypadlo z hlavního architekta chrudimská veřejnost vesměs neví, vidí už pouze následky jeho činnosti či nečinnosti. Architekt města a jeho politici asi zatím moc netuší, jaká je jejich role. I přes střety zájmů a korupci je tento človíček pro politiky nepostradatelný. Kdopak nám to v té komisi pro rozvoj města sedí? Lidé v Chrudimi by se měli architekta města zeptat na jeho neviditelnost, na to, co pro ně dělá, na jeho střety zájmů, na korupci. Na to kolik si v zaměstnání přivydělává a jak dojí město a lidi, na to, proč se záměrně špatně zadávají veřejné zakázky a jakou úlohu v tom hraje. Na to, proč si zakázky opakovaně v pracovní době zadává sobě. Na to, proč opakovaně v práci selhává a neplní své pracovní povinnosti a na celou řadu podobně stupidních otázek . . . .

 

kontakty:

Městský úřad Chrudim, Odbor územního plánování a regionálního rozvoje

Ing. Petr Kopecký, vedoucí odboru, tel.: 603 871 922, e-mail: petr.kopecky(@)chrudim-city.cz

Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D., architekt města, tel.: 777 305 130, e-mail: marek.janatka(@)chrudim-city.cz

Komise rozvoje a výstavby města: http://www.chrudim.eu/seznam-clenu-komisi-rady-mesta-chrudim-jednaci-rad-komisi/d-1693/p1=1113#Komise%20rozvoje%20a%20v%C3%BDstavby%20m%C4%9Bsta

zastupitelstvo: http://www.chrudim.eu/slozeni-zastupitelstva-mesta/d-9188/p1=1111

 

odkazy:

https://prostorprochrudim.cz/clanek/deklarace-hlavnich-architektu-cr.html

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!