témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

KDYŽ MĚSTO ŘÍDÍ TERORISTÉ A BLBCI ?

KAUZA CHRUDIM NÁBŘEŽÍ – KDYŽ POLITICI POŠKOZUJÍ MĚSTO A JEHO OBYVATELE


Tento příspěvek by měl lidem a obyvatelům města připomínat, co se celé dlouhé roky dělo a stále děje na chrudimském nábřeží. Chrudimští teroristé vytvořili nebezpečný precedent v utváření veřejných prostranství.

 

Politici v Chrudimi zcela beztrestně, zbytečně, dlouhodobě a bez odpovědnosti poškozují a ničí celé roky město, životní prostor, ničí život obyvatel v něm, které navíc využívají sobecky a zcela záměrně jako rukojmí.

 

Kolik let se území nábřeží zmítá v naprostém chaosu nejrůznějších nesmyslných omezení, účelově dělených, nesmyslně a špatně koordinovaných veřejných zakázek bez smysluplné tvorby zadání, odpovídající veřejné soutěže, neexistující koncepce, bez vize tvorby území, s výsledkem za léta víc než ubohým? Dění na nábřeží je absurditou a zároveň velice nebezpečným precedentem v řešením rozvoje města a jeho veřejného prostoru posledních let. Lidé a obyvatelé města by neměli tolerovat standardy neschopnosti ANO a Pirátů, které jim v rozvoji města předkládají. Od roku 2019 to vypadá, že parta blbů na radnici vyhlásila městu, jeho veřejným prostranstvím, životnímu prostředí, a především obyvatelům a životu ve městě vůbec zcela zbytečnou a roky trvající válku. Jde o cílenou destrukci města, urbánní terorismus, dlouholeté terorizování obyvatel, neprofesionální rozhodování v území. Obyvatelé jsou rukojmí hlupáků z radnice, jsou poškození bez nároku na odškodnění. Na radnici si ani neuvědomují, že roky snižují životní úroveň obyvatel města. Město se stalo nebezpečnou a roky rozesranou adresou.

 

Roky trvající odstrašující dění v Chrudimi, dění od teroristického útoku odstranění lávky v Úzké v roce 2019, dění v území kolem řeky, na nábřeží, v přilehlých oblastech a čtvrtích pokračuje dál v roce 2024 zcela absurdní situací. (Stejně jako ANO + Piráti měli i komouši pětiletky.) Lidé vidí jak funguje radnice, jak se řeší problémy v území, řídí projekty a veřejné zakázky, jak probíhají realizace a obnovy v území apod., identita a jedinečnost Chrudimi posledních let se dá charakterizovat lávkami vyhozenými do povětří, betonovými sochami, plastovými květináči, řadu let beztrestně rozesíraným nábřežím a vytvářením nebezpečného města, roky trvajícím, hloupým, zbytečným a nebezpečným dopravním tranzitem jeho centrem, náměstím a nábřežím.

 

Co vedlo k tomuto neudržitelnému, nemocnému a pro část veřejnosti zcela nepřijatelnému stavu? Jaké jsou a mohou být některé jednoduché příčiny o kterých se nemluví? Proč je území a život kolem Chrudimky dlouhodobě rukojmím party nezodpovědných hlupáků? Proč je akceptovatelné, aby ve 21. století političtí urbánní teroristé záměrně a úmyslně poškozovali město a život obyvatel v něm, jak se každodenně a po řadu let děje v Chrudimi? Proč újmy obyvatelům zaviněné neschopností politiků a jejich rozhodováním někdo nekompenzuje? Proč dochází ke zbytečným, absurdním, bezprecedentním a nebezpečným situacím?

 

PROČ? PROČ? PROČ? :

 

URBÁNNÍ RADNIČNÍ TERORISTÉ MĚSTA

·             TERORISTICKÝ APARÁT - MĚSTO ŘÍDÍ VIDLÁCI, HLUPÁCI A TERORISTÉ. Podle toho vypadá jeho užívání, fungování a veřejná prostranství. Jen blbec může záměrně celé roky dopravou a přežitým dopravním režimem ničit nábřeží při jeho nesčetných pseudoopravách, dopravním tranzitem šikanovat nábřeží, přilehlé obytné čtvrtě, lidi, obyvatele, posílat auta rovnou do čtvrtí přilehlých rodinných domků (dle ÚP městské individuální bydlení v RD), vytvářet nebezpečnou a kolizní situaci ve spojitosti občanské vybavenosti apod! Jen blbec může roky experimentovat s uzavírkami a omezeními a dalšími dopravními debilitami bez poučení z nebezpečných situací a dál řešit dílčí hovna v území.

·             TERORISTICKÝ APARÁT A JEHO ZROD - VOLIČ: Své politiky si někdo volí, v tomto případě možná stejně inteligentní a ohleduplný volič, který má jako chrudimský politik místo mozku auto, kus plechu, beton, asfalt, kapku ropy a pár šroubků z české montovny, který je možná jen nocležníkem v cizím městě jménem Chrudim, kterému nedochází, k čemu absurdně a zbytečně dochází.

·             TERORISTICKÝ APARÁT – DUCHOVNÍ A NADBYTEČNÍ NAŠEPTAVAČI: Politik se místo použití mozku a rozhodnutí vymluví na tzv. “odborníky a své našeptavače“, na svého duchovního, muftího, imáma. Kdo z dopravních expertů a policajtů našeptal chrudimským radničním blbečkům tohle řešení – tedy vnitřní tranzit aut po nábřeží a po náměstí oběma směry, včetně roky trvajících nejrůznějších zbytečných uzavírek- je sám blbeček kterému nejde o město, lidi, obyvatele. Pokud jsou tito “odborníci“ zaměstnanci státu, úřadu, zároveň poškozují město a obyvatele, jsou zároveň placeni z daní obětí, jsou nadbyteční.

·             TERORISTICKÝ APARÁT A JEHO ZÁZEMÍ -ZVYŠOVAT PLATY ÚŘEDNICKÉ, BYROKRATICKÉ, STÁTNÍ A SAMOSPRÁVNÍ ARMÁDĚ? V Česku stále bují úřednický aparát. Je nabobtnalý, naddimenzovaný, nefunkční, zkostnatělý, pomalý a hloupý, nedokáže jednoduše a účinně rozhodovat, navíc je v rukách pilných politických vidláků nebo pilných radničních teroristů. Lidé tuto nadbytečnost štědře platí z daní. Přidávat všem ve státní správě a samosprávě, státním i ostatním zaměstnancům placených z daní! Proč platit někoho, kdo záměrně poškozuje území a obyvatele? Proč třeba platit armádu neschopných, kteří jsou podepsaní pod děním a situací na nábřeží 2019-2024? Stačí, že lidé platí bandu blbečků na radnici.

·             TERORISTICKÝ APARÁT -VŠEM JDE O TO SAMÉ BLAHO A DOBRO, ZÁROVEŇ VŠEM O JINÉ HOVNO: Politik nemůže schovávat svou neschopnost při řešení klíčových problémů města jako je obnova veřejných prostranství, sdíleného životního prostoru, řešení dopravního tranzitu náměstím a nábřežím za neustálé spory, rivalitu, neshody politických stran, protože všem stranám dle programů jde o zlepšení města a života lidí v něm, o lepší a kvalitní rozvoj, jde o společné problémy napříč stranami a jejich volebními programy. Ve finále hovno, blbečci nedokážou najít ani jedno kvalitní řešení, místo toho roky poškozují záměrně město, ohromné území nábřeží a snižují životní úroveň lidí a obyvatel města.

·             TERORISTICKÝ APARÁT -CHRUDIMSKÝ POLITIK PŘÍKLAD NEGATIVNÍHO VZORU: Politická kultura Chrudimi je nízká, politici zde nejsou inspirativním vzorem, nábřeží jen ukazuje míru zcela zbytečné a hloupé destrukce území a životního prostoru. Podle příkladu chrudimské radnice by obyvatelé každého města museli své město pilně zničit. Jak jim ukázala radnice - předtím by museli vyhlásit válku veřejným prostranstvím a jednotlivá území a lidi vystavit roky trvajícím teroristickým útokům. Jaké hodnoty, kulturu, jaká prostranství a životní prostředí budeme ve veřejných prostranství města sdílet díky politikům? Politici – teroristi Chrudimi - neinspirují obyvatele, žijí v minulosti, kam tahají město a jeho veřejná prostranství. Podoba města se začíná fyzicky podobat svému teroristickému vedení. POLITICI V CHRUDIMI JDOU ŠPATNÝM PŘÍKLADEM, POLITICKÁ KULTURA MĚSTA JE NÍZKÁ. Hloupí lidé, hloupé příklady? Pokud někdo znepříjemňuje lidem úmyslně několik let život ve městě, není jen hlupák, ale terorista.

 

DOPRAVA, JEDEN Z ÚTOČNÝCH PROSTŘEDKŮ URBÁNNÍCH TERORISTŮ

·             LIDÉ NEUMĚJÍ AUTA VE MĚSTECH A JEHO VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍCH POUŽÍVAT: Jedním z hlavních problémů měst je, že lidé neumějí auta používat. Je úplně jedno, na co auto jezdí, jestli na naftu, benzín, elektriku, vodík, solár, cokoli jiného a budoucího . . . . jestli jsou šlapací, tlačena, jestli někde zbytečně stojí . . . Jde o zcela bezbřehé a zbytečné nadužívání aut v prostoru města, které se vymklo jakékoli regulaci, Chrudim už není určena k životu lidí, ale k životu aut – novodobých bohů, tím jsou veřejnému prostranství a lidem vytvářeny otřesné životní podmínky. Politici v Chrudimi tuto situaci podporují. Dokud se to nezmění budou nekriticky podporované plechovky ZADARMO díky politikům ovládat veřejný prostor města, nejde jen o zbytečný, bezúčelný a město zatěžující tranzit, jde o ohromné zábory veřejných prostranství zcela ZADARMO, naopak se donekonečna flikují přílepky nových parkovišťátek.

·             Český montovna, růst HDP, auto jako Bůh, asfalt, beton, plech, ropa, zbytečné silnice a tranzity, města zcela zbytečně zasraná nekoordinovaně a bezradně projíždějícími kolonami auty bez valného užitku pro podnikání, byznys a obchod místních v centru . . . . , dálnice, úspěchy politiků a ministrů, auto rozhoduje v tupé české společnosti stále o společenském a sociálním zařízení lidí, je pojízdnou plechovou reklamou jejich úspěchů.

·             VNITŘNÍ TRANZIT AUT MĚSTEM - NÁSTOJ TERORISTŮ: Celé roky chybí v území nábřeží rychlé, smysluplné a účinné rozhodnutí. Politiky záměrně a dlouhodobě podporovaný zbytečný tranzit městem je neudržitelný, městu nic nepřináší, jen ničení, destrukci, nesmyslnou dopravní zátěž bez jakéhokoli efektu. Dlouhodobě chybí vyváženost využívání veřejných prostranství včetně nábřeží ve prospěch lidí, obyvatel, životního prostředí a všech funkcí mimo auto. ANO - chtěl bych vidět Andreje Babiše, jak by se tvářil, kdyby mu pilná chunta udělala středem Ptačího hnízda dopravní tranzit Praha – jižní Čechy a vyfrkla mu na dvoře přeložku E55 (D3).

·             ABSENCE RYCHLÍCH, ÚČINNÝCH A KVALITNÍCH POLITICKÝCH ROZHODNUTÍ: Tranzit aut nábřežím stejně jako náměstím je dlouhodobě podporován radničními teroristy, je zcela zbytečný, neudržitelný, poškozuje město, lidi, životní prostředí, je nešetrný snad ke všemu kolem sebe, nemá v udržitelném městě 21. stol. už dávno co dělat. Jen opravdoví radniční teroristé svedou automobilovou dopravu zbytečně v obou směrech na nábřeží a po jedné z nejužších ulic přímo do čtvrti rodinných domů. Územím nábřeží jezdí auta odkudkoli a kamkoli, kromě rezidentů a obsluhy tudy jezdí zbytečně, auta jezdí po chodnících, nedodržují rychlost, občas jedou v protisměru, vytváří kolizní situace v klíčových místech křižovatek, ohrožují chodce, cyklisty a všechny nemotorové účastníky dopravy a městského života. Kolizní situace a vytváření nebezpečí je nástrojem teroristů v ničení veřejných prostranství.

·             KOMU BYLO A JE URČENO ROKY TRVAJÍCÍ A ZCELA ZBYTEČNÉ DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ NA NÁBŘEŽÍ? KOMU BYLA URČENA ABSURDITA POKRAČUJÍCÍHO VNITŘNÍHO TRANZITU MĚSTEM V DOBĚ VÁLEČNÝCH A TERORISTICKÝCH UZAVÍREK? ŘEŠENÍ BEZ ADRESÁTA: Komu je určena absurdita roky trvajících, zbytečných, populistických, alibistických, zkratkovitých, sebedestrukčních, životní prostředí, město a obyvatele v území poškozujících dopravních řešení? Tato otázka nemá rozumnou odpověď. V prdeli, jakou je Chrudim nemají tyto experimenty hazardující s městem a životem jeho obyvatel co dělat. Podobná řešení mají opodstatnění v metropolích, nanejvýš v krajských městech, nikoli v prdeli, jakou je Chrudim.

·             DOPRAVA - NEPOUČITELNOST: Jen dement se nedokáže poučit z dopravní situace na nábřeží uplynulých let plných uzavírek a omezení, jen dement si nedokáže vybrat snad ze všech variant uplynulých dopravních režimů a zvolit ten, který bude pro život lidí a území nejpříjemnější, nejkvalitnější a k nábřeží a lidem nejméně destruktivní, šetrný, ohleduplný tak aby nábřeží už konečně mohli využívat lidé, cyklisté, pěší . . . . a nikoli jen auta jako dnes! Jen dement řeší celostní problematiku nábřeží podle auta a jedné dílčí profese. CHYBÍ KVALITNÍ DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ, Chrudim zamrzla v době socialismu. Mj. z nábřeží se stal absurdní a zbytečný dopravně inženýrský experiment, sociálně, mravně lidsky pokleslý, který nepatří do let minulých, ani do roku 2024 v Chrudimi ani jiných městech.

·             DOPRAVA - NEBEZPEČNOST, ZÁMĚRNÁ TVORBA NEBEZPEČNÉHO A KOLIZNÍHO VEŘEJNÉHO PROSTORU: Bezpečnostní situace na nábřeží přestala postrádat jakákoli pravidla, regulace, logiku, zůstal zmatek, řešení beze změny, jako před realizací, jako před léty. Bezpečnost na nábřeží neexistuje. Celé území je nebezpečné. V průběhu nejrůznějších uzavírek řidiči nedodržují pravidla, autobusy či dodávky jezdí mezi lidmi a dětmi po chodníku, protože se v ul. V Průhonech nevyhnou, situace křižovatky Vrchlického, Jungmannovo nábřeží, Na Ostrově je neudržitelně v prdeli, dochází k provozním kolizím mezi všemi účastníky. Pěším, důchodcům, rodičům s dětmi, cyklistům a ostatním bez aut hlupáci z radnice vzkázali, že na nebezpečném nábřeží nemají co dělat. Je jedno, že tu bydlí a žijí lidé, jsou tu sportovní areály a školy, že mezi stokami silnice teče Chrudimka připomínající kanál . . . . Vidláci a teroristé z radnice udělali z nábřeží postupně nebezpečné a neobyvatelné místo a tento stav zcela záměrně podle svých teroristických směrnic posunuli i do roku 2024.

·             DOPRAVA – VOZOVÁ HRADBA V RUKOU TERORISTŮ: Teroristé během vleklé a roky trvající války na nábřeží nesčetněkrát a na všechny způsoby použili vylepšenou tentokrát mobilní a pohyblivou vozovou hradbu, která postupně vysílaná agresorem do území jedním nebo rovnou dvěma směry utočila a útočí na všechny cíle kolem, především na vše živé, na lidi, obyvatele, děti tak, aby území válečné zóny bylo permanentně nebezpečné, zdevastované, aby nemohlo být určeno k životu. Kdo sere silnice, sklízí auta. Auto je novodobé božstvo.

·             NĚKTERÉ PROBLÉMY VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ NÁBŘEŽÍ – JAKO DOPRAVU – ŠLO ŘEŠIT PŘED LÉTY A LZE V KAŽDÉ DOBĚ ŘEŠIT HNED A LEVNĚ: Je tradovaný omyl spojovat kvalitu dopravy na nábřeží (a kdekoli jinde) s nutností obnovy veřejného prostranství za desítky či stovky miliónů. Řešení dopravy v centru města, řešení nesmyslného a teroristicky úmyslného tranzitu aut po nábřeží, stejně jako po náměstí je pouze a jen POLITICKÝM ROZHODNUTÍM!!!, které může být velmi rychlé a účinné. Je velice jednoduché vyřešit okamžitě a v jednotkách tisíc či několika desítek tisíc kvalitně dopravní situaci a režim jak na nábřeží, tak na náměstí, tak jinde. Stačilo před léty a stačí dál pár značek. Mj. tomu napomáhá i změna – doplnění dopravní legislativy ve prospěch sdíleného prostoru atd., možností, jak řešit situaci je víc než dost. (Místo řešení vystřelí členové teroristické buňky do prostoru fotky s krumpáčem, jak do toho v Široké ulici pod náměstím praštit. Místo toho budou někteří teroristé raději alibisticky jednat nad pseudoholandským řešením jedné ulice nábřeží s veřejností, aby se do r. 2024 stalo naprosté hovno, stejně jako v případě Masarykova náměstí apod.) Před neuvěřitelnou a léta trvající destrukcí nábřeží šlo okamžitě a s minimálními náklady před jeho nahodilými pseudorealizacemi STAV OKAMŽITĚ ZLEPŠIT - vyřešit dopravní režim v území, který mohl předejít roky trvajícímu absurdnímu stavu, který velmi negativně doléhá na život obyvatel. Život na nábřeží mohl být vyřešen kvalitně a za pár peněz už dávno, už před zahájením jeho destrukce a zmatených činností v jeho území.

·             DOPRAVA – ROKY ZÁMĚRNĚ TERORISTY ODKLÁDANÁ NUTNOST KVALITNÍHO DOPRAVNÍHO ŘEŠENÍ: Včasné řešení mohlo předejít roky trvající zbytečné teroristické dopravní eskalaci. Pokud by se dávno před vyhlášením války na nábřeží a všemi pseudorealizacemi a teroristickými útoky vyřešil problém s dopravou, ke kolizním situacím a eskalaci nebezpečí by nedošlo, stejně jako k poškozování života obyvatel a města.

·             Příčinou současného dopravního marasmu a bezpečnostního kolapsu v prostoru nábřeží je, že nábřeží (stejně jako náměstí) nemá dlouhodobě a záměrně uspokojivé řešení dopravy a dopravního režimu. Dopravní situace byla v minulosti, v průběhu všech dementních realizací a je i dnes jednoduše řešitelná. Uplynulo moře času, moře keců, zbytečná participace atd. Pokud by byla nevyhovující situace vyřešena před realizací, nemuseli se politici chovat jako dementní teroristé, prznit město a stěžovat obyvatelům život. V rámci logiky politického populismu a trápení nábřeží je lidem předloženo nejhorší z možných nejhorších řešení, protože koncem volebního období už může přijít jenom lepší, buď bude sebepitomější. Obnovu nábřeží šlo řešit, či s ní aspoň začít už dávno jednoduchým vyřešením dopravního režimu. Jde o řešení za pár korun. Jde o politické rozhodnutí. Rozhodnutí má přímí vliv na podobu a život na nábřeží (stejně jako náměstí). Protože se tak nestalo, jsou politiky vymýšleny a řešeny kraviny, které lidé platí z daní stejně jako politiky. Mohu mít jednoduché kvalitní dopravní řešení na nábřeží, náměstí, v centru města, bez vnitřního zbytečného nic nepřinášejícího a město a obyvatele poškozujícího tranzitu aut, jako východisko postupných obnov těchto veřejných prostranství. Je naprostý nesmysl usídlený v hlavách politických teroristů, že po dokončení všech obchvatů a dopravních staveb zlepší veřejná prostranství, ta jde zlepšit hned, nebo postupně, pokud někdo myslí. Za tři roky je nábřeží ve stavu v jakém bylo před jeho rozhrabáním s přeplátovanou silničkou a parkovišťátkem – to je teror, za který si obyvatelé platí! Kdo sere silnice sklízí auta.

 

PATOLOGICKO TERORISTICKÝ KONCEPT PLÁNOVÁNÍ, TVORBY A ROZVOJE MĚSTA

·             NEPROFESIONÁLNÍ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK: Dlouhodobě chybí jakákoli smysluplná tvorba kvalitních zadání, projektových a jiných záměrů v území, chybí jejich smysluplná koordinace, celostní koncepce, projektové vedení. Chybí a není požadován odpovídající formát veřejných zakázek, soutěží, výběr nejlepších projektů, nejkvalitnějšího řešení apod. Účelově dělené veřejné zakázky postrádají smysluplnost. Zadávání a posloupnost veřejných zakázek postrádá smysl. Chybí kvalitní realizace. Chybí a dlouhodobě neexistuje koordinace realizací v území. Chybí politická kontinuita rozvojových záměrů v území a jejich realizace. Území a veřejná prostranství se zcela záměrně rozdělí do účelově dělených (stupidních) dílčích veřejných zakázek, které vyvolávají korupční jednání, nekvalitu výsledku, dlouhodobou rozesranost území bez konce a bez zodpovědnosti. Chybí kvalitní a udržitelný rozvoj města a jeho veřejných prostranství. Teroristicky vedené zakázky v průběhu nekonečných a dělených realizací akorát rozesírají město a otravují život obyvatel, vyvolávají válečný stav v území, které si teroristé pro svůj útok vyberou.

·             ROKY TRVAJÍCÍ VÁLKA NA NÁBŘEŽÍ: Nábřeží je rozesrané celé roky, tři roky je zcela záměrně poškozováno město, život obyvatel, hovadská dopravní omezení a experimenty bez poučení a co přijde? Jen další a stupidní zakázky a realizace bez konce pod vedením radniční chunty teroristů. Chrudim a její obyvatelé jsou rukojmími pilné urbánní teroristické buňky - chunty - Junta de Chrudimeira. Záměrně volené postupy chrudimských teroristů při řešení veřejných zakázek jsou velice účinnou zbraní, kterou používají při zasahování do života lidí ve městě. Politici města zcela záměrně, beztrestně, dlouhodobě a bez odpovědnosti ničí město, ničí území kolem Chrudimky, ničí navazující městské čtvrti, ničí nábřeží, ale především dlouhodobě ničí život všech obyvatel v dotčeném a poměrně velkém území města!

·             MÍSTO PROFESIONÁLŮ OPRAVÁRENSKÁ DIVIZE: Chrudimská radniční teroristická buňka maskuje své působení v očích veřejnosti OPRAVÁRENSKOU DIVIZÍ. Funguje to tak, že se jakékoli území podle chrudimského zaběhlého opravárenského vidláckého vzoru účelově rozdělí na nekoordinované (nebo špatně koordinované) veřejné zakázky, mnohdy zavádějící korupcí (a nezřídka “zadávané z ruky“), přinášející po realizaci stejně ubohý výsledek jako před ní. V případě nábřeží: přes dva roky rozkopáno, omezení střídá omezení, nábřeží postupně řešeno neadekvátními profesemi, profesí inženýrské sítě – teplovod, poté inženýrské sítě – plynovod, potom doprava, lepiči asfaltu a obnova parkoviště, potom předláždění chodníčku, po sundání lávky návrat jiné do stejného místa . . . . A zdaleka není konec, to be continued! Congratulations! Místo jedné jednoduché a transparentní zakázky dlouho trvající zmatek v území bez konce. Roky rozkopané nábřeží řešené neadekvátními profesemi, síťaři, dopraváky, mostaři apod., po neuvěřitelném martyriu vrátili OPRAVÁŘI nábřeží v roce 2014 do cca. původní podoby před roky trvajícími realizacemi.

·             MĚSTO V MINULOSTI - ZACYKLENÉ, ZÁMĚRNÉ A ÚČELOVÉ OPAKOVÁNÍ CHYB – ŹIVOT V NEKONEČNÝCH, PŘEŽITÝCH, NIC NEPŘÍNÁŠEJÍCÍCH DÍLČÍCH REALIZACÍCH: V čem vyrůstají záměrně celé generace? Proč život lidem plyne v nekonečnosti hnusného prostředí, v přežitých řešeních a realizacích, v území, kde jsou mnohdy ohrožováni? Kolik vody za ta léta proteklo Chrudimkou, aby území bylo vystaveno v roce 2024 a potom dalším experimentům teroristické buňky? Co přijde z další bezradnosti? Zbytečná cyklostezka, pěšinka, lavička, stromeček, odpadkový koš, přístup k vodě . . . . Takhle to vypadá, když se veřejné prostranství, jakým je i nábřeží, neřeší jako celek. Když se dlouhodobě rozesere bez záměru dílčími veřejnými zakázkami. Teroristé ani nepochopili za roky své války tak lapidární věc, že nábřeží města by mělo být především pro lidi a jeho obyvatele. (Potom by třeba nevymýšleli kraviny typu cyklostezek, provozních, dopravních a jiných zbytečných nesmyslů.) Projektování města bez zodpovědnosti, bez jakékoli přidané hodnoty, která by život území zlepšila, bez kvalitních urbanistických, architektonických, přírodních, pobytových a jiných souvislostí. Politicko-teroristické hobby vycházející z minulosti doby. Co lidé ještě snesou?

·             V CHRUDIMI I TO NEJHORŠÍ ŘEŠENÍ JE NEJLEPŠÍ: Proč je průběh realizací otřesný? Dění i dočasné v jakémkoli okamžiku a době realizace musí být podle chrudimských vidláků vždy to nejhorší, místo kvalitního nebo nejjednoduššího, aby mohla být budoucnost po realizaci dílčího kroku, byť je sebeblbější, sebehloupější, nedodělaná, korupční, nekvalitní, srandovní, hnusná, otřesná a jiná . . . vydávána za jedinou možnou a krásnou! Z nejhorší přítomnosti mohou i hloupí politici udělat a prodat lidem a voličům budoucnost na hovno, která se tváří normálně.

·             ÚČELOVÁ MANIPULACE S LIDMI JMÉNEM PARTICIPACE: Město má ohromné problémy se smysluplnou participací a zapojením lidí do utváření veřejných prostranství. Lidé jsou záměrně vynecháni z větších projektů včetně tohoto - obnovy nábřeží. Jsou jako idioti manipulováni radnicí nad dílčími hovny typu doprava apod., tedy nad dílčím stavebním objektem, o jehož řešení mohou alibističtí radniční teroristé rozhodnout v mžiku – jde o politické rozhodnutí. Obyvatel je jejich rukojmí ve zničeném prostředí. Kolik zbytečná jednání stojí a kdo to platí včetně politika?

·             NEKONCEPČNOST, NEKONEČNOST, TOXICITA, PATOLOGIE, ENTROPIE ŽIVÉHO SYSTÉMU, TO BE CONTINUED: Nábřeží, ulice Na Ostrově, Palackého, Masarykovo náměstí s prostorem před Bohemkou atd. mají společné problémy, špatné zadání, dělení veřejných zakázek vytržených z kontextu, trvají neuvěřitelně dlouho, výsledek je žalostný a dělením zakázek na dílčí objekty defacto nekonečný, jde o nekonečný příběh oprav a realizací ze zoufalství, političtí teroristé na rok, na dva a v případě nábřeží na 3 rozeserou město a zcela úmyslně sníží kvalitu života obyvatel. Výsledek je stupidní jako chrudimský politik - po létech je město vráceno do původního stavu před realizací, bez jakékoli přidané hodnoty (viz. Masarykovo náměstí, zaplátovaný asfalt a parkoviště na nábřeží . . . . ) za neuvěřitelné prachy a bez jakéhokoli nároku na zlepšení veřejného prostranství a kvality života obyvatel, kteří všechno platí z daní, jako šmejdy u korýtek! Na jeden lidský život je doba rozesrání města realizací debilních veřejných zakázek pod vedením radničních teroristů příliš dlouhá! Kdo lidem uhradí nezodpovědné teroristické chování radničních hlupáků? Lidský život je krátký, hloupost politiků a chrudimských teroristů, nezměrná. Díky nim lidé a jejich děti vyrůstají celé roky a desetiletí jako v Chrudimi ve zničeném prostředí, obklopeni zničeným veřejným prostranstvím typu nábřeží apod., která jsou podobná stokám. Ve zničeném prostředí lidí žijí a děti vyrůstají zcela zbytečně, mnohdy stačí okamžitá malá účinná a užitečná rozhodnutí za pár peněz, v Chrudimi však z důvodu tuposti radnice desítky let nepřicházejí.

·             Lidé v Chrudimi se rodí, život prožívají, dožívají a umírají obklopeni a uprostřed nikdy nekončících dílčích realizací, které v rámci nezodpovědně a účelově dělených veřejných zakázek a stejně nezodpovědných výběrových řízení ničí nebo trápí celé roky veřejná prostranství a život obyvatel. Radniční teroristé vyhlásí území a lidem vleklou válku a během ní ničí území, ničí život lidem, obyvatelům a vlastně všemu, co v území je. Obyvatelé a návštěvníci Chrudimi asi už dávno zapomněli, že veřejná prostranství jsou urbánními teroristy rozesírána záměrně, beztrestně a neúměrně dlouho krátkým lidským životům obyvatel, tedy jejich uživatelů. Jak celé roky vypadá díky teroristům z radnice Masarykovo náměstí, přes rok v uzavírkách Palackého a Obce Ležáků, jak po třech letech vypadá nábřeží a ulice Na Ostrově a V Průhonech, jak vypadají díky radničním ignorantům veřejná prostranství města a městská zeleň? V součtu jde o mraky let tzv. realizací veřejných prostranství, které jsou vesměs jen neúčinným rýpáním se v hovnech, aby lidem připomněli jediné, krátkost jejich života a nutnost pořízení potomků, kteří se v Chrudimi možná nějakého výsledku před penzí dožijí. Kde je ochrana veřejných zájmů? Lidí? Obyvatel?

·             ARCHITEKTURA A UMĚNÍ NOVÉ LÁVKY: Lávka v Chrudimi přes říčku Chrudimku, která nahradila provozně nevyhovující přechod říčky mezi ulicemi V Průhonech a Na Ostrově v sídlišti U Stadionu, není žádnou urbanistickou, městkou, krajinnou, architektonickou nebo jinou dominantou krajiny, města, nábřeží, jako mosty překlenující kilometrová údolí, velké řeky, městské části, jezera, části moří . . . Jde pouze o lávku, která je součástí veřejného prostranství poměrně komorního území nábřeží. Lávka je součástí neuvěřitelného chaosu a dění na nábřeží, které probíhá celé roky, resp. jej celé roky trápí. Zatím je součástí dlouho řešeného, nedořešeného a stále hnusného veřejného prostranství. Je pouze další součástí nábřeží projektovaného podle horkovodní roury, plynovodní roury, záplaty asfaltu, parkovišťátka, chodníčku, náhrady lávky za lávku, projektovaného podle nesmyslných aut a nesčíslných dopravních experimentů . . . . projektovaného stupidními veřejnými zakázkami, odrážejícími jeho stejně stupidní podobu po letech nesčetných předchozích realizací i v roce 2024. Jen hloupého architekta odkudkoli nezajímá souvislost s místem a územím, s ubohostí dění v něm, do kterého je jeho výtvor zasazen. Jaká je budoucí vize nábřeží?

·             Lávka je součástí účelově dělených veřejných zakázek, není součástí žádného smysluplného konceptu postupné obnovy nábřeží, smysluplného záměru, architektonické, urbanistické ani jiné soutěže, proto byla zadána jako jiné věci v území. Pokud by byl vyřešen dopravní režim v prostoru nábřeží, nemusel by starosta města lhát ohledně šířky lávky, norem, cykloprovozu na ní a navazujícím území apod. Území nábřeží bylo řešeno podle horkovodu, plynovodu, inženýrských sítí, chodníčku, lepičů asfaltu, parkovišťátka, nyní lávky a pak se uvidí . . . . . Je to jak když pejsek z kočičkou dělají dort. Takhle se projektují veřejná prostranství města. Lávka měla jen nahradit tu předchozí. Opravárenský způsob řešení veřejných prostor. K tomu člověk moc intelektu nepotřebuje. Podle toho území města vypadá. Lidem v Chrudimi stačí, když světla nové lávky svítí do řeky rybám.

·             Nutno připomenout, že lávku přes Chrudimku v pokračování Úzké ulice nechala banda radničních teroristů „vyhodit do vzduchu“ - zmizet v červnu 2019 !!! Teroristé útokem znemožnili užívat lidem nábřeží a veřejná prostranství v propojení pravého a levého břehu řeky. Útok byl záměrný a vznikl po prověření situace v území. Od té doby začal na nábřeží pilný teror, část města, velké území a ohromné veřejné prostranství se ocitlo ve válečné zóně. Od roku 2019 !!!!! je město, nábřeží a celé území rozesíráno, devastováno a ničeno, poškozován je život lidí v něm, území je pod neustálou palbou realizací, omezení, uzavírek, nekomfortu, je pod neustálou palbou naprosto nekoordinovaných účelově dělených a nesmyslných veřejných zakázek, válečná zóna je životu nebezpečná. V krátkém úseku nábřeží se poté uzavřely 3 lávky pro pěší a jeden most. Teroristická příprava válečných veřejných zakázek je placena z daní obětí.

·             KDE JE KVALITNÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ VE MĚSTĚ: Co přinesla roky trvající otřesná činnost na nábřeží? Zlepšila životní prostředí města? Zlepšila kvalitu života obyvatel? Co přineslo roky trvající se rýpání v zemi? Jak jsou sítě a technická infrastruktura uspořádaná? Kde jsou v promenádě nábřeží stromy? Kde jsou stromy v silnici? Kde je lepší řeka a kontakt s touto ztracenou osou městského života? Kde je krásná veřejná zeleň města? Kde je řeka nepřipomínající jen hnusnou stoku, kde je voda ve městě, obnovená ztracená osa městského života, zelenomodrá infrastruktura? Kde je krásné nábřeží, krásně uspořádané? Kde je bezpečnost? Kde je v území priorita člověka, obyvatel? Kde je prostředí pro lidi a přírodu? Kde jsou nějaké nové urbanistické či architektonické příležitosti? Kde je vyřešená doprava? Výsledek po letech otravování lidí = auto, asfalt, parkoviště, dlaždice, utrápené opravy radničních teroristů a údržbářů

·             BEZ VICE, BEZ KONCEPCE, BEZ ODPOVÍDAJÍCÍCH ZADÁNÍ, CHRUDIM – MĚSTO BEZ BUDOUCNOSTI: Teroristé v průběhu let (a nábřeží je ukázkou), tvoří město bez budoucnosti. Útoky radničních teroristů jsou chaotické, aby lidé vystaveni nesmyslným útokům byli stále ve střehu z útoků. Chrudim se nezadržitelně pilně proměňuje v díru. Obyvatelé Chrudimi tak mohou aspoň navštívit města v sousedství jako Kutnou Horu, Poličku, Litomyšl, Vysoké Mýto. Tak tragicky jako je na tom pilná Chrudim, jsou už jen sousední Slatiňany. Kdo přijde v rámci nekonečně dělených veřejných zakázek na řadu po pilných lepičích asfaltu, mostařích, plynařích, horkovodnících, a jiných síťařích, aby dál “kultivovat“ veřejné prostranství utrápeného místa a chrudimského zapadákova? Kdy skončí teroristický provozně zcela nesmyslný zátěžový test nábřeží nebezpečný pro obyvatele, kdy skončí porušování pravidel provozu. Co teroristé vymyslí po uzavírce mostu na I/17, jaká další nesmyslná teroristická a sadomasochistická akce zdejších tupých politiků přijde? Nebezpečná, bezprecedentní a roky trvající válka na nábřeží je záměrná stejně jako vyvolaný nebezpečný a provozní kolaps. Je záměrně dlouhá a roky trvající, nesčetné uzavírky, rozkopávání, nepoužitelnost veřejných prostranství, neuvěřitelné sraní se s účelově dělenými veřejnými zakázkami, vše odserou lidé a obyvatelé, kteří si politiky a neschopnost řešit realizace ve veřejném prostoru platí z daní. V podání chrudimských urbánních teroristů jde o chladnokrevně a účelově řízenou devastaci a poškozování města, řízené poškozování života obyvatel v něm, zcela záměrné snižování jejich životní úrovně. Lidé ve městě a v území kolem nábřeží se stali rukojmími teroristů.

 

MEDIÁÍLNÍ PROPAGACE MĚSTSKÉHO TERORISMU

·             MEDIÁÍLNÍ PROPAGACE TERORISMU - NEWSPAPER CHRUDIM: Chrudimští teroristé mají svůj propagandistický plátek NOVINY CHRUDIM, který jako za dob bolševika oslavuje nepravdivé úspěchy, šíří účelové propagandistické lži a dezinformace, propaguje pilně vůdce teroristů, oslavuje ideologii a šíří společenské nevědomí. Newspaper v podání Mr. Garden opěvuje v průběhu léta trvající války na nábřeží postupně dílčí úspěchy z fronty náhradu technicky dožitého mostku za nový, zakopání roury horkovodu bez ničeho, předláždění kousku chodníčku a dlaždičku bez ničeho, ochranu neperspektivního zbytečného stromečku a postupem času bude přinášet ostatní kraviny v jinak zcela rozesraném území válečné fronty, které má podobu stejnou jako před lety a začátkem vleklé války a teroristických útoků, které v něm celá léta ničí život lidí a obyvatel. Až propagandistický fundamentalistický plátek NOVINY CHRUDIM /pilný vykladač života, činů a snů/ bude chválit chrudimské radniční teroristy, ať se jejich velký muftí a imám Mr. Garden podívá do historie rozesraného a ošklivého území, do historie činů svých vůdců.

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!