témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Jak si politici v Chrudimi, když nic není, dokázali pochválit i školní zahrádku

Když tě nikdo nepochválí, pochval se sám


Chrudimský zpravodaj 12/2019. Prosincové číslo Chrudimského zpravodaje (12/2019) prozradilo, že se toho po roce nového vedení městě změnilo pramálo, včetně samotného plátku. Z plátku se stal úsměvný měsíčník. Ten ve svém úvodníku neopomněl informovat v předvánočním čase o přírodní zahradě MŠ Na Valech. Úvodník sesmolil a z nesourodosti poslepoval sám starosta. Z mozkových záhybů bylo vytaženo, co zbylo. Jaké musí být zoufalství radnice a vedení města, aby se rozplývala v čase téměř vánočním nad dalším ze stupidních, navíc naprosto nepatrných a nekvalitních projektů? Rok je krátká doba chlubit se svými projekty a tak se prezentuje co je. K prezentaci se hodí i příšerné dětské hřiště, otřesný herní prvek. ANO, od útlého věku je třeba v dětech pěstovat kýč, hnus a nekvalitní řešení.  Je třeba, aby se podobné věci dětem dostaly pod kůži, aby je v dospělosti takhle uměly používat a opakovat a aby na ně dostaly dotace.

 

Když nic není, pochval se sám. Místo pro reklamu je všude. Prezentuj jakékoli stupidní a nekvalitní věci. Vypadá to, že v rámci super-pozitivizmu si dělníci firmy ANO ve městech po vzoru svého ředitele a velkého učitele dokážou pochválit už úplně všechno. Jsou schopni to udělat v úvodníku prosincového čísla Chrudimského zpravodaje (s tím, že ten správný nášup přijde až v tom následujícím 1/2020). Pochválí to jejich Noviny Chrudim. Když není co, je třeba chválit i ty sebenepatrnější nekvalitní drobnosti.

 

O vyhozených penězích. To, že venkovní zahrádka, záhonky s užitečnými rostlinkami a kytičkami, recyklace biologického materiálu a kompostování včetně kompůstku, ovocné stromečky a zelená travička hrají ve výchově dětí důležitou roli, asi není pochyb. Jenže to jsme někde na sto litrech. Není někde ekologická chyba, pokud náklady dosáhly necelých 1 250 000 CZK? Není někde chyba, pokud dotace na tuhle šaškárnu činí 500 000 CZK? Kdo to platí? Kdo utrácí peníze místo za ekologii za stupidní návrhy, za nekvalitní, hnusný a naprosto tuctový herní prvek z dob bolševika, který lze nazvat Starostova Dírka nebo Starostův Tunýlek. Slovo EKOLOGIE se v Čechách skloňuje tolik, že by Ústav pro jazyk český měl navrhnout přidat aspoň dalších deset pádů.

 

Milé děti! Pokud přežijete psychickou újmu a pokud jednou až opustíte svou zahrádku a vyrostete, dáte podobně hnusný a stupidní prvek bez jakékoli fantazie a kvality do veřejného prostoru města, aby jej mohli sdílet všichni lidé, aby se stal součástí jejich okolí, budu vás chodit osobně strašit. Taky doufám, že jednou stejně nebudete oplácet všem ostatním hodným lidem ve vašem okolí.

 

PS: I tento projekt vznikl za bývalého vedení města.

 

odkazy:

Nová přírodní zahrada v Mateřské škole Na Valech byla předána mateřince do užívání

https://novinychrudim.cz/2019/12/04/nova-prirodni-zahrada-v-materske-skole-na-valech-byla-predana-materince-do-uzivani/

https://www.aktivnidite.cz/817-2511-chrudim-chysta-prirodni-zahradu-v-materske-skole-na-valech

http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/nova-prirodni-zahrada-ms-na-valech

https://www.chrudim.eu/vismo/dokumenty2.asp?id_org=5429&id=10917&n=tz-v-ms-na-valech-vznika-prirodni-zahrada

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!