témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

DOPRAVA V CHRUDIMI JE TRAGICKÁ, OBĚTÍ JSOU I ZELENÁ VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ

EXISTUJE KONCEPCE DOPRAVY MĚSTA?


Auta jezdící městem, kudy nemají. Agresivní chování řidičů aut vůči všem bez aut. Řešení koncepce parkování neexistuje. Finanční řešení není. Příčné uspořádání prostoru komunikací žalostné, hnusné a devastující. Bydlete na špatných adresách. Příjemná prostranství ke každodennímu životu žádná. Prostor pro stromy v hnusných ulicích v měnících se klimatických podmínkách žádný. Auty, asfaltem a silnicemi zničené město, náměstí, veřejná prostranství, nábřeží. Automobilový provoz tam, kde nemá být. Nebo naprosto špatné dopravní režimy v konkrétním území a na konkrétních úsecích.

Auta dokonce v některých městských částech jezdí po chodnících, po pozemcích města v katastru nemovitostí vedených jako zahrady, veřejná zeleň – tedy parky. Rozježděné trávníky. Nejde o údržbu, ani složky integrovaného záchranného systému. Jde o hloupé lidi podporované chrudimskou radnicí a jejími stejně hloupými politiky a policií.

Heslem radnice a starosty je předláždění kousku chodníčku, kousek nového parkovišťátka nebo kousek nové asfaltové záplaty na komunikaci, zbytečné a dementní osázení dopravní stavby jako okružní křižovatky záhonkem marnosti pro lepší pocit kolem projíždějícího řidiče, nový kousek obrubníčku . . . . Politici dokonce připravili nesmyslné klientelistické projekty parkovacích domů, za které vyhodili peníze. Některé nesmyslné klientelistické projekty parkovišť dokonce realizovali. Dopravní politika města jak řemen.

Hlavně svou hloupostí nikoho nenasrat a sbírat politické body. Idioti na radnici stále projektují město podle aut, parkovišť, silnic a podobných nesmyslů, respektive podle pitomých a nezodpovědných profesí. Chrudim není ve 21. století, Chrudim je městem hluboce zakořeněným ve 20. století a v dobách komunismu. . . . . a kdo dneska nemá aspoň tři auta zasírající bezplatně město není Čech. Stejně jako pitomci, co neuvažují kudy po městě a proč ve svých plechovkách jezdí, a je úplně jedno, na co plechovka jezdí. Ekologická plechovka je pouze reklama. Zničené město je realita každodenního života.

V Chrudimi se rozmohl nový sport, kde auta závodí na chodnících a přírodních tratích uvnitř města a jeho veřejných prostranstvích. Ideální jsou chodníky, louky, travnaté a jiné nezpevněné povrchy, veřejná zeleň, parky. Trať musí být členitá, ideální jsou rovněž nejrůznější přejezdy jako obrubníky, nerovnosti, skokánky, členité výjezdy a sjezdy. Ideální je pořádat tyto akce na cizím majetku, který závodníci nemusí udržovat. Čas v cross testu se neměří, důležité je pouze projet překážky a nezabít chodce. Kontrolní místa nejsou, není, kdo by na nich stál. Body se tedy sbírají tajně, nanejvýš pohledem skrytých kamer města. Vyloučen ze soutěže není nikdo, každý obyvatel má právo účasti. Pravidla silničního provozu je pouze doporučeno dodržovat při vjezdu na běžné komunikace. Značky dopravních prostředků, objem motoru, pohon kol a ostatní nerozhoduje. Autokros, rally, slalom a jiné libůstky je možno bez omezení po městě pořádat každý den. Sportovci se mohou sdružit na Městském úřadu Chrudim. Rallye Chrudim nebo autokrosové mistrovství Chrudimi vyhlásí Rada města ve správný okamžik.

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!