témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

DĚNÍ NA NÁBŘEŽÍ V CHRUDIMI PŘEROSTLO DO NAPROSTO NEZODPOVĚDNÉ ABSURDITY

PROJEKTOVÁNÍ PO CHRUDIMSKU


Různé realizace probíhající na nábřeží v Chrudimi už 2!!! roky přerostly konečně v naprostou absurditu. Realizace a obnova nábřeží je nejotřesnějším projektem novodobé historie města. Tohle dění bez koordinace, projekt a dílčí realizace překonaly hru na korupci a na účelově dělenou veřejnou zakázku malého rozsahu na obnovu Sokolovny zadanou z ruky bez výběrového řízení (ANO+Pitáti=bojovníci proti korupci), byl překonán dementní projekt kašny Brusel v hnusném parku u Husovy ul., dění bez studu útočí na desítky let politiky rozesíraného Masarykova náměstí, dění na nábřeží překonalo rok uzavírek Palackého a Obce Ležáků a návrat obou ulic do původního otřesného stavu, překonalo další zpackané projekty radnice, překonalo sračky participativního projektování. Proč si Vážení občané Chrudimi volí to, co si volí?

 

Celé dění na nábřeží města připomíná komedii všeuměla a českého génia Jaromíra Soukupa a pořad “Vaření se Soukupem“. Připomíná neuvěřitelnou a dnes už legendární hlášku, když se srazí a „zdrcne“ omáčka, nebo se něco totálně posere: „My to takhle s Agátou máme rádi!“ Tedy přesněji řečeno měli to rádi jen do září 2023. Vaření veřejných prostranství s panem starostou Pilným? My to takhle v Chrudimi máme rádi!

 

Lávka pro pěší přes řeku Chrudimku po dlouhodobém omezení zavřena. Dopravní režim na nábřeží dva roky v uzavírkách, a bez vize budoucnosti. Ulice V Průhonech a pravá strana nábřeží v řiti, naprostý humus. Levý břeh v ulici Na Ostrově rovněž v řiti, podoba otřesná, byl sice zakopán horkovod, ale nábřeží je po dvou letech stejně hnusné, jako bylo, jako na začátku stavby. Příčné uspořádání komunikací nezměněno, jako před rokem 2022. Místo příjemného prostředí se vrátil stejný humus jako dřív. Začala se řešit technologická lávka, pak se bude řešit most v ulici Dr. Milady Horákové. Pak ostatní hovna.

 

Obrovské příležitosti řešení území, podpory jeho rozvoje a života v něm totálně nevyužity. Silničky, parkovišťátka, utrápené hnusné chodníčky, trapné dlažbičky. Veřejná zeleň humus, o řece a vodě člověk dál neví, O městské zeleni a vodě raději nemluvím, stejně přesah do udržitelnosti, urbanismu, sociální, ekonomické, environmentální a ostatních rovin. Co s ním? Co s dementním nábřežím? Dění v území a realizace v něm těžko k něčemu přirovnat. Takhle se nestaví už ani na Balkáně. To, co se děje na nábřeží a ve veřejném prostranství města, odráží neuvěřitelnou politickou kulturu, kterou si lidé zvolili a draze platí.

 

Osobně nechápu, že lidé a obyvatelé dokážou akceptovat tak neuvěřitelnou míru neschopnosti, nevzdělanosti a neprofesionality. Daňový poplatník si platí hloupost a stupiditu ve veřejném prostranství. Proč nezodpovědní lidé nevrátí výplatu za 2 roky!!!! To, co se děje v Chrudimi a veřejných prostranstvích města, by mělo být trestné. Je neuvěřitelné, jak politici v Chrudimi uvažují o městě, o jeho plánování, rozvoji. Chrudim má ohromný problém! 

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!