témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Chrudimští politici a ČR ŘSD nechali zničit Masarykovo náměstí

Jak si lidé platí zničení veřejného prostranství


Chrudimští zástupci firmy stb-ANO-Fert Andreje Babiše, chrudimská Piratenbande spolu s Českým státem a ráčkujícím ředitelem ŘSD před očima obyvatel nechala místo obnovy zcela zbytečně zničit cenný veřejný prostor Masarykova náměstí v centru města. Několik budoucích generací bude tak nadále vyrůstat v humusu a v dopravní stoce. Piráti s ANO vrátili veřejný prostor města opět do dob komoušů Gustáva Husáka. ANO (pro mne KSČ) a Piráti (pro mne ČSSM) nechali spolu se státem zničit náměstí. Kdo platí politiky, ČR-ŘSD a zničující realizaci? Lidé! Lidé si platí pitomce na radnici, pitomce z ŘSD, lidé si platí zničení města.

 

ČR-ŘSD staví obchvat města. Ničí příměstskou krajinu, ničí město uvnitř. Město si nechalo zpracovat zbytečnou územní studii řešící i Masarykovo náměstí. Vše platí lidé. Náměstí samotné se stalo předmětem řady hloupých projektů a politických hrádek. Chrudimskou radnici charakterizuje hloupost, profesní nevzdělanost, neznalost, nezodpovědnost za veřejný prostor, nezkušenost, chybějící praxe. Místo obnovy bude veřejný a životní prostor obyvatel na další desítky let zničen. Probíhající realizace dle not ČR-ŘSD je zcela zbytečná, dávno přežitá, nesmyslná. Probíhá bez jakéhokoli vztahu k obchvatu, a především k samotnému náměstí. Realizace souvisí s problematikou české dopravní lobby, se zaostalostí dopravní politiky, s neznalostí kvalitních a lepších řešení, s vyhazováním peněz poplatníků. Souvisí s nesmyslnými veřejnými zakázkami a jejich zadáváním. Realizace nemá nic společného s udržitelností města, s lepším životním prostředím, s ekologií, s lepším veřejným prostorem. Realizace odráží nízkou kulturu politického plánování území. Ničí se krajina kolem města, ničí se obchvatem, přitom prostor v centru města nemá nárok na lepší život, na lepší podobu, na obnovu. Zničení náměstí v přímém přenosu odráží rovněž naprostý nezájem lidí o zlepšení venkovních prostor města. Územní plán v prostoru náměstí je přežitý. Přežitá je i zmíněná územní studie. Architekt města spoluzodpovědný s ANO+Piráty za zničení města je stále štědře honorován.

 

Nutno si připomenout projekty chrudimské radnice. ANO+Piráti dokončili klientelistický projekt Terminálu bez terminálu (dotační podvod). Klientelistický projekt vracející dementní půdorysnou situaci, vracející ve 21 stol. parkoviště a auta do území, projekt absolutně neřešící rozvojové možnosti nádražního brownfieldu, urbanismus, architekturu. Projekt neřešící terminál. Piráti nechali zpracovat nejhloupější projekt (opět klientelistický) v novodobé historii města, projekt parkovacích domů. ANO+Piráti začali projektovat areál Sokolovny tím, že ve venkovním areálu umístili parkoviště. Následně odhlasovali návod na korupci, podle hloupého a nedostatečného materiálu, který ani nedokázal pobrat problematiku území a sportovního areálu udělali z veřejné zakázky na stavební práce v hodnotě nad 150 mil. CZK podlimitní zakázku. ANO+Piráti dokončili hloupý projekt bývalého vedení a architektů města, který sjezdem ke sportovištím zničil celé nábřeží kolem řeky Chrudimky (ul. V Průhonech a Na Ostrově) dopravou a zbytečným vnitřním tranzitem. Nábřeží je pro lidi díky politikům téměř neobyvatelné, místo obnovy slouží pouze autům. Bilance kroků současného vedení města je tristní. Město trápí dál bezradná, hloupá, hnusná, neudržitelná a dávno přežitá řešení. Lidé si vše platí. Z města se stává neúprosně provinční díra.

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!