témata,projekty,realizace atlas města,mapový manuál lidé,podněty

Veřejný prostor pro Chrudim

témata, projekty, realizace

Veřejná diskuse nad Kopanickým mlýnem

Parodie v podání politiků a Kušty nekončí, ale začíná se rozjíždět


V čase kdy měli, nestáli lidé Kuštovi, ani chrudimskému politickému výkvětu zato, aby je o velice problematickém záměru ničícím město informovali. Rovněž lidé nebyli informováni o procesu hledání nějakého kvalitnějšího a lepšího urbanisticky-architektonického řešení.  Chrudim je z tohoto pohledu neuvěřitelný buranov. Politici s Kuštou jako ve správném zdravém městě budou informovat veřejnost, když už není k čemu a je vše hotovo. Je to pro ně jednodušší. Nikdo nehájil veřejný zájem. Lidé si radniční pány platí. Pánové na oplátku na lidi akorát serou. To je jedna z dlouhodobých fint celé parodie zdravého města, které neumí projednávat s lidmi důležité záměry a projekty. Kopanice je jen další a naprosto parádní ukázka.

Jestli Kušta pronesl opravdu tyto řeč uveřejněnou v Chrudimském deníku:  „Rád do toho půjdu, ale bude se spíš jednat o představení našich záměrů v místě, než abychom si nechali od veřejnosti říkat, co máme či nemáme stavět. Veřejnost nemá odpovědnost za výsledek, tu nese vždy investor. Emoce doprovázejí obvykle každý větší projekt developerů,“ tak je opravdu jen arogantní debil.

Pane Kušto!, veřejnost má v demokratické společnosti právo se vyjadřovat k záměrům, které se jí přímo dotýkají a zvláště v případech, kdy velký developerský záměr naprosto bezostyšně ovlivňuje město, jeho veřejný prostor a poškozuje veřejný zájem. Ten měli hájit politici, ale ti jako v podobných případech selhali.

Nyní už není o čem se bavit a Kušta to dal svým výrokem jasně najevo. Takhle se s lidmi a obyvateli města jednat nemá, ale na druhou stranu, dokud si to nechají líbit, bude to i nadále vzorec zdravého města. Konflikty zájmů v území by se takto zaostale řešit neměli. Pro politiky a podnikatele je to však daleko jednoduší.

Rovněž jde o další chybu hlavního architekta, který měl být už dávno odvolán, ale jak vidět, pro chrudimské dinosaury je to člověk na svém místě. On má být od počátku záměru prostředníkem mezi developerem, politiky a lidmi. Má se snažit hledat dobrá řešení, předcházet konfliktům a rozporům. A kdepak je!!!! Raději není vidět a ještě za to bere peníze.

Architekt tohoto veledíla Kozub, který už dávno měl být před kárnou komisí, jen ukázal vlastnost svých stejně zaostalých kolegů v ČKA a tou je pitomost a arogance.

Dnes je už v řadě měst zcela běžné, že u záměrů a projektů, které zásadně ovlivňující město či jeho čtvrť developer, politici, architekti a lidé v místě s ostatními aktéry v území hledají zodpovědné a odpovídající řešení. V Chrudimi zatím PRD. Lidé budou informováni o hotovém špatném řešení, protože lepší neexistuje a nikdo jej ani nehledal, a navíc v době, kdy se panu Kuštovi uráčí a kdy je vše hotovo. No třikrát sláva!!!

Politici s Kuštou už asi překonali demokracii, nebo se k ní v Chrudimi ještě nedostali, ale rozhodně jim nelze upřít vypěstování poslušného chrudimského stádečka a nedej Bože, když se stádečko o něco zajímá, nebo se dokonce ozve. Je škoda, že stádečko neřeší problémy včas, ještě to neumí, ale ve zdravém městě je problém se k některým informacím také včas dostat, a než se stádečko probudí, už není o čem jednat stejně jako v tomto případě.

 

http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/verejna-diskuse-k-rezidenci-kopanicky-mlyn-probehne-prvni-zarijove-pondeli

http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/rad-verejnosti-predstavim-nase-zamery-rika-milan-kusta-k-vystavbe-rezidence-kopanic

 

odkazy k tématu:

http://prostorprochrudim.cz/clanek/rezidence-kopanicky-mlyn-precedens-ktery-by-se-nemel-uz-nikdy-opakovat.html

http://prostorprochrudim.cz/clanek/kusta-a-jeho-radnicni-tym-znicil-kopanici-a-katerinu.html

http://prostorprochrudim.cz/clanek/podekovani-za-zasluhy-o-budovani-chrudimi.html

http://prostorprochrudim.cz/clanek/jak-se-pan-kusta-rozhodl-spolu-s-politiky-mesta-znicit-chrudim-%E2%80%93-iii-.html

http://prostorprochrudim.cz/clanek/jak-se-pan-kusta-rozhodl-spolu-s-politiky-mesta-znicit-chrudim-ii-.html

http://prostorprochrudim.cz/clanek/jak-se-pan-kusta-rozhodl-spolu-s-politiky-mesta-znicit-chrudim-i-.html

Komentáře k tématu

K tomuto tématu zatím nikdo nenapsal zádný komentář. Buď první!